Politiet har trolig funnet fluktbil etter gullsmedbrekk

Linus Røvik Hauge og Steinar Schjetne): Politiet har funnet en stjålet Volkswagen Golf nær kjøpesenteret, der gullsmeden Juvelen ble robbet natt til lørdag. Men der stopper sporene etter tyvene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det stopper der, sier politiadvokat Børge Enoksen i Asker og Bærum politidistrikt til NTB på spørsmål om hvor innbruddstyvene tok veien etter flukten fra senteret.

Politiet mener gjerningsmennene stjal en eldre Ford Sierra nær kjøpesenteret på Østerås. Den brukte de natt til lørdag til å dundre rett gjennom senterets hovedinngang og videre inn i gullsmedforretningen Juvelen.

Da innbruddstyveriene hadde tømt butikken for varene de ville ha, løp de av gårde mot det politiet mener er den grønne Golfen.

– Vi tror de kjørte denne bilen noen hundre meter til sin egen bil, som de brukte til å dra videre med. Golfen ble stjålet rett ved senteret natt til lørdag, sier Enoksen.

Brukte minst tre biler

Innbruddet skjedde i 3.30-tiden natt til lørdag. Lørdag ettermiddag var det fortsatt for tidlig å si hva tyvene fikk med seg fra Juvelen og hvor mye byttet er verdt.

Politiet hadde innledningsvis ellers lite å gå etter i etterforskningen. Det var kommet inn en del vitneobservasjoner i forkant av innbruddet, og det er sikret enkelte gjenstander i Sierraen som ble etterlatt inne i kjøpssenteret.

Enoksen vil ikke utdype hvilke funn politiet har gjort. Begge bilene kommer imidlertid til å underlegges grundige kriminaltekniske undersøkelser.

– Gjerningsmennene hadde frakker med hetter på seg, så vi har veldig dårlige bilder av dem. Bildene viser at det i alle fall var tre stykker, men vi kan ikke utelukke at det var flere gjerningsmenn, sier Enoksen.

Ranet for tre år siden

Samme gullsmedforretning var utsatt for et ran i begynnelsen av desember 2012. De tre svenskene som utførte ranet ble dømt til to års ubetinget fengsel, ifølge Budstikka. Utbyttet var den gangen på rundt 800.000 kroner.

Mye tyder på at tyvene denne gang var godt forberedt, ifølge Enoksen, og de jobbet målrettet.

– Vi vet ikke hvor fort dette skjedde, men kort tid etter at det kom inn alarmer fra alarmselskapene, fikk vi melding fra vitner som hadde sett tre menn løpe fra stedet, sa operasjonsleder Tora Jordan kort tid etter brekket.

Politiet ønsker å få kontakt med vitner som har sett eller hørt noe som kan være interessant for etterforskerne. Det var mørkt da innbruddet skjedde, så politiet har foreløpig ikke noe godt signalement på tyvene.

Personvernpolicy