Barnehagesjef tiltalt for å ha underslått 5,5 millioner

Saken skal opp i Oslo tingrett 21. august.
Saken skal opp i Oslo tingrett 21. august. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

En tidligere daglig leder for et barnehageselskap i Oslo er tiltalt for underslag av 5,5 millioner kroner som selskapet fikk feilutbetalt av kommunen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pengene ble ved en feil utbetalt fra bydel Nordre Aker til en konto som den daværende daglige lederen disponerte for BHG AS – tidligere Barnehagegruppen AS, ifølge Dagsavisen.

Millioner ble blant annet brukt til å betale utestående skatt til Lørenskog kommune, mens 1 million kroner ble overført Taxi 2.

Den tiltalte kvinnen erkjenner de faktiske forhold, men nekter straffskyld, ifølge forsvareren, advokat Niels-Christian Schelver Petersen. Kvinnen hevder hun ikke handlet i egen vinnings hensikt.

– Deler av forklaringen på det er at 2 millioner har gått til betaling av skyldig skatt. Midlene ble overført som følge av en feilutbetaling, og min klient oppfattet at hun skulle ha deler av disse pengene til å betale skatt knyttet til barnehagedriften, sier Petersen.

Påtalemyndigheten er av en helt annen oppfatning og har tatt ut tiltale på grovt underslag av offentlige midler. Strafferammen er seks års fengsel.

– Det som særlig gjør dette til en alvorlig sak er at det dreier seg om offentlige midler og det at beløpet er så stort, sier politiadvokat Camilla Søby.

Saken skal opp i Oslo tingrett 21. august.

Personvernpolicy