Vaskefirma stevnet for grov underbetaling:Ulltveit Moe hevder han ble lurt

Industrieier og investor Jens Ulltveit-Moe har havnet i en bitter Burger King-konflikt. Selv føler han seg lurt.
Industrieier og investor Jens Ulltveit-Moe har havnet i en bitter Burger King-konflikt. Selv føler han seg lurt.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et vaskefirma som har vasket Burger Kings lokaler i Norge de siste tre årene, er stevnet av LO for grov underbetaling av sine ansatte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

LO mener at firmaet Nenad Renhold har drevet «grov utnyttelse av utenlandsk arbeidskraft». Ifølge LO har de ansatte jobbet gratis eller for en timelønn ned mot 35 kroner, skriver Dagbladet.

LO har nå tatt ut tre stevninger mot selskapet. Milliardæren Jens Ulltveit-Moe, som gjennom Umoe Restaurants AS eier Burger King-restaurantene i Norge, mener de er blitt ført bak lyset av Nenad Renhold, og har sagt opp samtlige kontrakter med selskapet.

– Slikt lureri er dessverre vanskelig å gardere seg mot, sier Ulltveit-Moe.

Nenad Renhold vasket Burger Kings lokaler på Oslo sentralstasjon, Strømmen Storsenter, Metro Storsenter, Ullevaal stadion, Vestby, Vinterbro og Tønsberg i perioden 2012-2015. Både i mars i år og i april i fjor avslørte Arbeidstilsynet lovbrudd hos selskapet.

– Nenad har etter kontroll fra Arbeidstilsynet fått påpekt enkelte forhold ved sine rutiner. Disse vil nå ordnes opp i, sier selskapets advokat Peter Onsager Steen.

Selskapet mener at påstandene fra både Burger King, LO og de ansatte ikke stemmer, og viser blant annet til at timelistene som de ansatte bygger sin sak på, ikke samsvarer med de originale listene.