Jysk-ansatt siktet for storbrann i Bodø

Det skal være en ansatt ved Hunstadsenteret som startet brannen.
Det skal være en ansatt ved Hunstadsenteret som startet brannen. Foto: Avisa Nordland / NTB scanpix

En mannlig Jysk-ansatt i slutten av 20-årene er pågrepet og siktet for å ha antent storbrannen på Hunstadsenteret i Bodø i juni.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen ble pågrepet på Østlandet torsdag, ifølge Salten politidistrikt. Han er siktet for overtredelse av mordparagrafen – straffelovens paragraf 148 – for å ha stiftet brann med fare for tap og liv eller utstrakt ødeleggelse av fremmed eiendom.

Politiet mener å ha skjellig grunn til mistanke mot mannen, og anser det som stor sannsynlighet at brannen er påtent, og at det er siktede som står bak.

Bakgrunn: Politiet undersøker om storbrann i Bodø var påsatt

Tekniske funn

Mistanken bygger dels på foreløpige tekniske funn og dels taktiske opplysninger innhentet så langt i etterforskningen, men politiet vil ikke gå nærmere inn på hva mistanken konkret bygger på.

– Vi vil presisere at selv om det anses å foreligge skjellig grunn til mistanke mot siktede befinner etterforskningen seg fremdeles på et tidlig stadium, sier politiadvokat Bjarte Walla ved Salten politidistrikt.

Siktede, som er ansatt ved Jysk Bodø, er tidligere avhørt som vitne i saken, og vil bli vurdert fremstilt for varetektsfengsling i løpet av fredag.

Bakgrunn: Elleve evakuert etter storbrann i Bodø

Uforstående

Mannen stiller seg uforstående til siktelsen, opplyser hans forsvarer Hilde Guldbakke til TV2.

Brannen startet på Jysk i Hunstadsenteret ved 20.20-tiden onsdag 24. juni. Brannvesenet fikk ikke kontroll på brannen før nesten et døgn senere.

– Det er utrolig trist at en av våre ansatte er siktet i saken, men vi er veldig glade for at ingen kom til skade, sier sales and marketing manager i Jysk Norge, Venche Anita Lidahl, melder Avisa Nordland.

Personvernpolicy