Mann omkom da mikrofly styrtet

En mann er omkommet og en mann i 60-åra er fløyet til sykehus med alvorlige brannskader etter at et mikrofly styrtet nord for Hamar flyplass.

En mann er omkommet og en annen fløyet til sykehus med alvorlige brannskader etter at et mikrofly styrtet nord for Hamar flyplass.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Havarikommisjon og kriminalteknikere er på vei til stedet, opplyser Hedmark politidistrikt.

– Vi vil vente til det er helt klarert å se nærmere på vraket og at det ikke her giftige gasser på stedet, sier operasjonsleder Tom Kristiansen til NTB.

– Vi vet ikke hva som har forårsaket ulykken enda. Det vi vet, er at én mann er omkommet og én mann fløyet sterkt brannskadd til sykehus, sier han.

Den hardt skadde mannen er fløyet til Sykehuset Innlandet på Hamar.

Mannens pårørende er varslet. Den skadde er en mann i 60-årene fra distriktet.

Flyet tok fyr

Politiet fikk melding om flystyrten klokka 20.15 tirsdag. Ifølge Kristiansen begynte flyet å brenne etter at det styrtet. Brannen er nå slukket av brannmannskaper på stedet.

Bilder fra stedet viste at flyvraket var sterkt forbrent.

Geir Magne Andersen, leder i Hedmark flyklubb, bekrefter at det er ett av klubbens fly som har styrtet, men har lite ytterligere informasjon kort tid etter ulykken. Det er imidlertid mye som tyder på at det var ett eller to av klubbens medlemmer som satt i flyet da det styrtet.

– Det er stort sett bare medlemmer som bruker vårt materiell, sier Andersen til NTB.

Andersen opplyser til VG at mikroflyet var av typen Dynamic.

Ifølge lufthavnsjef Henning Risvold var det blitt drevet treningsflyging på flyplassen hele dagen, men han kunne ikke si hvorvidt ulykkesflygingen var en treningstur.

Nabo hørte smell

Flyet styrtet nord for Hamar flyplass. Hvorvidt ulykken skjedde under takeoff eller landing er uklart. En nabo som NRK har vært i kontakt med, forteller at han så svart røyk før han hørte to høye smell.

– Da løp jeg opp, men ambulansepersonell var allerede på stedet. Jeg spurte om det var noe jeg kunne hjelpe til med. Det var det ikke, så da trakk jeg meg tilbake, sier naboen.

Politiet oppfordrer folk til å holde seg vekk fra området og ikke bryte sperrebåndene som er satt opp. Krimteknikere og folk fra havarikommisjonen vil etter hvert ta over og se nærmere på ulykkesstedet.

– Men foreløpig er det vanskelig å gjøre noe på grunn av varme, opplyser Kristiansen til NTB tirsdag kveld.

Personvernpolicy