Kampsportmester må betale ekskona 1,7 millioner

Den fornærmede kvinnes bistandsadvokat Nadia Christina Hall kan torsdag ikke svare på om det er aktuelt å anke erstatningen.
Den fornærmede kvinnes bistandsadvokat Nadia Christina Hall kan torsdag ikke svare på om det er aktuelt å anke erstatningen. Foto: Ole Berg-rusten / NTB Scanpix

En tidligere norgesmester i kampsport er i Oslo tingrett dømt til å betale 1,7 millioner kroner i erstatning til ekskona etter halvannet år med overgrep og mishandling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opprinnelige erstatningskravet var på i overkant av fire millioner.

– Min klient er fornøyd med den avgjørelsen, spesielt med tanke på at kravet var langt høyere, sier kampsportmesterens forsvarer Øystein Storrvik til Nettavisen.

Erstatningen kvinnen får, er for fremtidig inntektstap som følge av menerstatning, penger for allerede påførte utgifter, erstatning for fremtidige medisinske utgifter, inntektstap og skatteulempe.

Fra før er kvinnen tilkjent en oppreisning på 250.000 kroner.

Erstatningssaken ble behandlet separat fra straffesaken, hvor det falt dom i januar. Den tidligere norgesmesteren ble da dømt til ti års forvaring med en minstetid på sju år.

Den fornærmede kvinnen bor i dag på hemmelig adresse, og ifølge dommen i straffesaken er hun 54 prosent medisinsk invalid. Hennes bistandsadvokat Nadia Christina Hall sier til NTB at hun er på ferie, og at hun derfor ikke har satt seg godt nok inn i tingrettens avgjørelse til å gi en kommentar. Hun vil heller ikke kommentere om det er aktuelt å anke.

Personvernpolicy