Eskeland: – Torgersen følte seg frifunnet

Fredrik Fasting Torgersen og jussprofessor Ståle Eskeland under et rettsmøte i Oslo tingrett i september 2011. (Foto: NTB scanpix)
Fredrik Fasting Torgersen og jussprofessor Ståle Eskeland under et rettsmøte i Oslo tingrett i september 2011. (Foto: NTB scanpix) Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Fredrik Fasting Torgersen følte seg frifunnet på grunn av all støtten han fikk. Han døde i forvissning om at mange følte han var uskyldig dømt, sier jussprofessor Ståle Eskeland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eskeland har vært en av Fredrik Fasting Torgersens mange støttespillere og har jobbet mye med saken som har vært en del av norsk offentlighet gjennom flere tiår.

Andre reaksjoner: Torgersens støttespiller lover å jobbe videre med saken

– Det er en tragedie at han døde nå før han fikk oppleve å bli frifunnet. Saken vil forsette uavhengig av at han er død, og resultatet er gitt. Saken kommer til å bli gjenopptatt, og derav følger at han vil bli frifunnet. Det er en tragedie at han ikke selv får oppleve det, sier Eskeland til NTB etter at det er kjent at Torgersen (80) døde torsdag.

Bakgrunn: Fredrik Fasting Torgersen er død

Eskeland påpeker at Fredrik Fasting Torgersen selv ikke primært var opptatt av sin egen sak gjennom alle de årene det har blitt jobbet for gjenopptakelse.

– Han var opptatt av at hans arbeid var et ledd i et bredere arbeid for å bedre rettssikkerheten i strafferettspleien. Det var noe han virkelig følte på, sier Eskeland som også berømmer Torgersen som har klart å stå med hevet hode i denne saken i så lang tid.

– Torgersen var så mye mer enn saken sin. Han var en flott person som klarte å stå i dette i nesten 60 år. Det hadde han ikke klart om han ikke var uskyldig, sier professoren.

Bakgrunn: Fredrik Fasting Torgersen er død

Tilbake i 2013: Fasting Torgersen gikk på nytt nederlag

Tidligere saker:

Dommer mener dom mot Fasting Torgersen er feil

Mener fotavtrykk frikjenner Fasting Torgersen

Torgersen saksøker Gjenopptakelseskommisjonen

Personvernpolicy