Ingebrigtsen må løpe smartere

Henrik Ingebrigtsen på «drømmemila» under Bislett Games torsdag kveld. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)
Henrik Ingebrigtsen på «drømmemila» under Bislett Games torsdag kveld. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Henrik Ingebrigtsen (24) mener han ligger bedre an denne sesongen enn i fjor på samme tid.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da endte sesongen opp med sølv på 1500 meter under EM i Zürich.

En litt for hard start gjorde at han fikk det tøft på drømmemilen under Bislett Games torsdag kveld. 3.54,44 og 7.-plass var under pari.

– Jeg satset kanskje vel optimistisk og fikk det tungt på de siste 300 meterne. Jeg følte meg bra 50 meter før siste passering, men etterpå det ble det tyngre. Det er vanskelig å si hva det skyldes, mente 24-åringen.

Vinnertiden ble heller ikke bedre enn 3.51,45 på Asbel Kiprop. Det var syv sekunder etter løpsskjemaet.

Det ble i grunnen gjennomgangsmelodien for hele stevnet. Det gikk saktere enn ventet på alle løpsøvelsene.

Les også: Sis­te­plass, men ingen krise for Okparaebo

Vind

Ingebrigtsen tror det finnes en forklaring på det. Han var langt unna egen pers på distansen, som var 3.50,72 satt under stevnet på Bislett i fjor.

– Forholdene var nok litt harde. Jeg merket godt til vinden underveis. Det var en tendens gjennom hele stevnet at folk løp litt saktere enn de skulle.

Ingebrigtsen mener at han også kunne løpt litt smartere.

– Det ble tungt, og mest sannsynlig skyldes at det ble løpt for fort i starten. Men av og til må man bikke over grensen for å se hvor det bærer hen. Det gjelder å løpe enda smartere i løpene som kommer.

Kontroll

Ingebrigtsen mener å ha god kontroll på sesongen som skal krones med toppform under VM i Beijing i slutten av august. Han mener å ligge bedre an enn under samme tid i fjor. Da tar han med i betraktning at den betente tåen gjør at det er litt vondt å løpe. Tåen måtte ises ned etter løpet, og det er ikke sikkert at han løper for Norge under europacupen i Russland 20.-21. juni.

– Vi får de på det. Den avgjørelsen tar vi fredag. Det kan hende at det er lurt å holde seg unna piggskoene en stund fremover så lenge tåen er som den er. Jeg har fått trent bra, føler meg ganske sterk og det er først i det siste at jeg har begynt å slippe opp litt for å finne overskuddet. Jeg kjenner meg sterk selv om tiden i dag ikke skulle tilsi det.

Personvernpolicy