Sisteplass, men ingen krise for Okparaebo

Ezinne Okparaebo etter 100 meteren for kvinner under Bislett Games torsdag kveld. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
Ezinne Okparaebo etter 100 meteren for kvinner under Bislett Games torsdag kveld. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

11,53 og sisteplass på Ezinne Okparaebo på 100-meteren på Bislett torsdag. Hun ble utklasset av vinneren Murielle Ahoure, som fikk 11,03.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble et løp i lett motvind, og dermed ble det ingen som klarte å løpe under 11 sekunder, men Veronica Campbell-Brown satte likevel sesongbeste med 11,08 på annenplass.

Okparaebo slet med en utrolig dårlig start, der hun var nær ved å falle. Hun kom på etterskudd fra første steg.

– Dette ble litt tyngre enn jeg hadde trodd. Jeg bommet litt i starten og ble litt etter de andre med en gang. Allerede da skjønte jeg at det ikke ble noe bra løp, sa Okparaebo til NTB etter å ha kommet inn i intervjusonen.

– Jeg holdt jo på falle på vei ut av startblokkene, så starten ødela hele løpet for meg. Jeg måtte holde igjen for å holde meg på beina. Det kom av at jeg forsøkte å være litt dristig, for det er jo slik man får de beste startene, men i dag ble jeg vel dristig. Det holdt på å gå skikkelig galt, forklarte hun videre.

Fort glemt

Men Okparaebo som hadde håp om å kunne ta VM-. kravet og løpe under 11,32 allerede torsdag på Bislett, var langt unna målsettingen sin. Hun snakket jo til og med om å kunne løpe ned mot norsk rekord på 11,10 på pressekonferansen onsdag.

– Den tiden her har jeg glemt i morgen. Dette går fort i glemmeboka. Men jeg må lære noe av det, for noen ganger blir det bra, andre ganger ikke. Dette må jeg se på og gå videre, sa Okparaebo.

Hun har trent hardere i år enn noen gang tidligere. Det har gjort at da hun stilte på Bislett for tiende gang i karrieren, var det med mye tyngre bein enn vanlig. Derfor var hun delvis forberedt på at det ikke kom til å bli noen desidert topptid.

– Hva tenker du nå?

– Nå starter klokka på null igjen. Jeg glemmer dette når jeg går fra banen. Noen ganger er det stang ut, mens det blir stang inn i andre løp. Synd at det ble stang ut her på Bislett, for dette er jo min bane. Jeg hadde håpet å løpe fortere, men man må jo også ta motvinden i betraktning. Det har mye å si, for hadde vi hatt medvind, ville tidene blir mye, mye bedre. Da ville også vinnertiden blitt mye bedre enn 11,03, sa hun.

Lettere trening

Det neste store for Ezinne Okparaebo nå blir lag-EM, eller Super League, i Russland om halvannen uke. Der møter hun de beste europeiske sprinterne, og til det stevnet, som går St. Hansaften, regner hun med å være lettere i beina, for nå skal hun kutte litt ned på den tunge treningen.

– Jeg kommer til å slippe litt opp på treningen frem mot lag-EM. Jeg har trent mye, og det kunne jeg gjøre fordi jeg har begynt å konkurrere litt sent.

– Når vi kommer til Russland og Super League om halvannen uke håper jeg virkelig det kommer til å gå raskere, for jeg trenger virkelig noen gode tider nå. Det er jo ikke så gøy å løpe på 11,53, sa Okparaebo til NTB.

– Hva synes du om Ahoure som vant med 11,03?

– Jeg kan ikke si annet enn at Murielle Ahoure løp bra, men tatt i betraktning at hun har 10,81 tidligere i år, så er ikke vinnertiden her noe å skryte veldig mye av, mente det norske sprintesset.

– Og når kan vi regne med å se deg i toppform?

– Jeg burde være på topp i slutten av juni, og i juli skal det gå skikkelig unna. Hvis ikke jeg klarer det, ja, da blir jeg bekymret, men det er jeg ikke nå. Jeg har mye tung trening i kroppen, og det har jeg jo fortalt om tidligere, forklarte Ezinne Okparaebo før hun forlot Bislett for denne gang.

Personvernpolicy