Mjøndalen sjanseløse mot Molde

Molde jubler i eliteseriekampen i fotball mellom Mjøndalen og Molde i Mjøndalen. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Etter to på rad uten seier slo regjerende mester Molde kraftig tilbake mot Mjøndalen fredag. Mohamed Elyounoussi, Vegard Forren og Sander Svendsen scoret i 3-0-seieren.

Molde har ikke hatt den sesongstarten de ønsket, men fredag fikk Tor Ole Skulleruds menn mye å juble for da nyopprykkede Mjøndalen var motstander.

– En god borteprestasjon. Det trengte vi, sa trener Skullerud til TV 2 etter kampen.

Mål av Mohamed Elyounoussi, Vegard Forren og Sander Svendsen gjorde at Molde vant 3-0.

Det var spilt 28 minutter da den regjerende seriemesteren tok ledelsen. Tommy Høiland dro seg fri i boksen, og fant Ola Kamara. Hans avslutning ble reddet, men Elyounoussi var våkent frempå og satte returen i mål.

Forren-kanon

I Molde-buret var Ethan Horvath foretrukket i Ørjan Nylands skadefravær.

Amerikaneren måtte i aksjon etter 36 minutter da en Mjøndalen-spiller ble spilt alene gjennom. 19-åringen rykket bestemt ut og klarerte foran beina på motstanderen.

Like før pause fikk Mjøndalen sjansen til å utligne, men den unge keeperen hadde en ny god inngripen.

Etter pause gjorde Molde kort prosess på hjemmelaget.

Da det var spilt 53 minutter klinket kaptein Forren ballen i mål med et frispark fra like utenfor sekstenmeteren. Skuddet var svært hardt, men keeper Ivar Andreas Forn kunne muligens gjort mer for å hindre scoring.

Kjempetabbe

Tre minutter senere var keeperen på bærtur da Svendsen satte inn dagens tredje.

Sisteskansen prøvde å bokse et innlegg, men traff meget dårlig. Ballen gikk rett ut i feltet, og der stor Svendsen og headet ballen i det tomme målet.

– Jeg scorer nesten aldri på hodet. Jeg så keeperen var langt ute og prøvde meg. Det var deilig, sa unggutten.

Resten av kampen ble en transportetappe, og bortelaget var nærmere fire enn Mjøndalen var redusering.

– Vi har hatt noen dårlige bortekamper, så det er deilig å ha en god en, sa Svendsen.

Med seieren er Molde fem poeng bak serieleder Rosenborg, som spiller mot Stabæk mandag.

Mjøndalen har tapt de to siste og er nummer ti med 12 poeng.