Ingen norsk Brækhus-kamp før neste år

Cecilia Brækhus besøkte Bislett onsdag. Hun er hjemme på en snarvisitt, men ser ikke for seg noen norsk proffkamp for eget vedkommende før i begynnelsen av neste år.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Cecilia Brækhus besøkte Bislett onsdag. Hun er hjemme på en snarvisitt, men ser ikke for seg noen norsk proffkamp for eget vedkommende før i begynnelsen av neste år. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Cecilia Brækhus har kastet krykkene, men ser ikke for seg noen snarlig norsk proffkamp for eget vedkommende. Den kommer nok ikke før neste år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg har et drømmescenario når det gjelder en norsk kamp for mitt eget vedkommende. Det er å ta en oppvarmingskamp til høsten enten i Tyskland eller i USA, for å få vist meg fram på det internasjonale markedet. Deretter tenker jeg meg at jeg kan komme hjem og bokse en kamp her i Norge i begynnelsen av neste år.

– Det er drømmen, og den modellen vi jobber etter, forteller Cecilia Brækhus til NTB.

Hun var på en snarvisitt hjemme i Norge onsdag for å være med på lanseringen av et nytt kosttilskudd. For første gangen på lang, lang tid kunne hun møte norsk presse uten krykker, og det forteller at en ny kamp er kommet mye nærmere. Men selv om det norske forbudet mot profesjonell boksing er opphevet, kommer det ikke til å bli noen norsk Brækhus-kamp med det første.

Les også: Brækhus banket Retzke tross fotskade

Spennende

– Hvordan er egentlig bokselivet ditt akkurat nå?

– Jeg har en spennende og god følelse i øyeblikket. Jeg er min egen sjef og har styringen selv. Det liker jeg. Nye og fantastiske samarbeidspartnere er også kommet inn, slik at jeg kan ta dette opp på et helt nytt nivå.

– Men det innebærer også mye jobb og mye som skal på plass, så nå holder jeg på å få de siste puslebitene på plass. Deretter gleder jeg meg til å rulle ut hele opplegget over sommeren, forteller boksedronningen.

Hun sier også at hun fortsatt kommer til å ha base i Berlin, selv om hun ikke jobber sammen med Sauerland lenger.

– Jo, Berlin kommer til å bli basen min, og akkurat nå holder jeg på å forhandle med nye trenere. Det er et par stykker jeg virkelig ønsker å jobbe med, som også har vist interesse for å jobbe med meg, så det er jo spennende, legger hun til.

– Hva slags trening driver du nå?

– Rent treningsmessig er jeg ikke i bokseringen ennå. Det er jo ikke mer enn et par uker siden jeg kastet krykkene, så det jeg holder på meg nå er, først og fremst, styrketrening. Det er foreløpig også en del rehabiliteringstrening som gjelder i øyeblikket, sier Brækhus til NTB.

Les også: Brækhus bytter boksepromotor

Sommertrening

Forrige kamp bokset Cecilia Brækhus 29. november i fjor. Da sikret hun seier mot tyske Jennifer Retzke. Etter det har hun gått skadd, men nå begynner neste kamp å komme nærmere.

– Nå skynder jeg meg langsomt og skal ikke i ringen før over sommeren. Jeg vet ikke om det blir trening med hansker igjen i løpet av mai. Kanskje jeg venter til begynnelsen av juni.

– I juni og juli kommer det til å bli mye trening. Det er det som er opplegget nå, forteller hun. Det er ikke så lenge til oppkjøringen mot en ny kamp er i gang.

– Hva har skadeavbrekket betydd for deg?

Les også: Viasat gir ikke opp Brækhus

– Jeg tror ikke jeg har tapt så mye fysisk på det jeg har vært gjennom med skader og operasjon. I fjor hadde jeg fire tøffe kamper. Det var jo en av årsakene til at jeg ble skadd. Det var rett og slett slitasje. Nå er kroppen restituert, og kroppen har sagt ja takk til den pausen den har fått, sier Brækhus til NTB.

Hun legger ikke skjul på at det har vært deilig for henne å ha fått boksingen litt på avstand, men nå er det på'n igjen. Hun har tross alt fire VM-belter som skal forsvares i løpet av høsten.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært