Drama da Rosenborg fikk luke i toppen

Rosenborg kunne juble for ny seier mot Odd søndag. Foto: Trond Reidar Teigen (NTB scanpix)

Riku Riski ble matchvinner fra straffemerket da Rosenborg slo Odd 2-1 på bortebane i søndagens toppkamp. Odds Espen Ruud mislyktes fra ellevemeteren like etter.

Riski hadde så vidt rukket å komme inn på banen før han avgjorde kampen til fordel for Rosenborg, men matchvinneren og lagkameratene skal også sende en stor takk til keeper André Hansen.

To minutter før slutt fikk Odd et svært tvilsomt straffespark, men Ruud klarte ikke å overliste RBKs keeper, som fikk fra nettopp Odd til Rosenborg før årets sesong.

– Vi har ballen 70 prosent mot 30. Det er jeg veldig fornøyd med, og det er det som er fotball. Der er vi klart bedre enn Rosenborg, men de er klart farligere fremme. Kantene deres holder et høyere nivå, sa Dag-Eilev Fagermo til TV 2 etter kampen.

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen var svært fornøyd med eget lag.

– Vi vinner fortjent etter 90 minutter. Vi er det beste laget og skaper de fleste sjansene, sa han.

Odd best før pause

Pål André Helland ga Rosenborg ledelsen i første omgang, men lagene gikk til pause med 1-1 etter Bentleys utligning kvarteret senere.

I første omgang var Odd det førende laget, men det var bortelaget som var nærmest å gå til hvilen i ledelsen.

En retur fra stolpen endte i beina til Alexander Søderlund, men eliteseriens toppscorer klarte ikke å stokke beina og bommet for åpent mål.

– Jeg synes Odd var klart bedre enn oss i første omgang. Vi var passive, og de klarte å spille gjennom oss, sa Ingebrigtsen.

Etter pause tok Rosenborg fullstendig over, men verken Mike Jensen eller spesielt Søderlund klarte å sette ballen i mål.

20 minutter før slutt følte Rosenborg seg snytt for straffe da Tobias Mikkelsen gikk i bakken i en duell med Ruud.

– Et udiskutabelt straffespark, sa Egil «Drillo» Olsen, ekspertkommentator for TV 2.

To straffer

Rosenborg fikk ikke gehør av Svein Oddvar Moen ved den anledningen, men åtte minutter før slutt pekte dommeren på straffemerket da Søderlund gikk i bakken etter en duell med Thomas Grøgaard.

– Jeg kan ikke se hva han blåste for, sa Fagermo.

Like før slutt gikk innbytter Håvard Storbæk ned etter en takling fra Hólmar Örn Eyjólfsson. Det så ut som om islendingen tok ballen, men straffe ble det like fullt. Den misbrukte Ruud.

– Det er tredje gang vi bommer på straffe mot Rosenborg, sa Fagermo.

Han innrømmet uansett at straffen var billig.

Med 2-1-seieren har Rosenborg fått en lite luke i toppen med 16 poeng.

Stabæk er tre poeng bak, Vålerenga fem, mens regjerende mester Molde og Odd er seks bak. Molde har også én kamp til gode. Den spilles mandag mot Viking.