Risholt ga bort seiersmålet og ble utvist

Haugesund-toppscorer Christian Gytkjær scoret seiersmålet søndag. Foto: Jan Kåre Ness (NTB scanpix)
Haugesund-toppscorer Christian Gytkjær scoret seiersmålet søndag. Foto: Jan Kåre Ness (NTB scanpix)

Sandefjord-kaptein Roger Risholt tabbet seg ut da Haugesund scoret seiersmålet i 2-1-kampen søndag. Mot slutten ble han utvist for filming da han gikk i bakken i straffefeltet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Halvveis i annen omgang kom målet som avgjorde en jevn kamp preget mer av innsats enn av finspill. Sandefjord-kaptein Risholt var under press og forsøkte å spille ballen tilbake til keeper Michael Tørnes. Pasningen ble for løs, og Haugesunds storscorer Christian Gytkjær snappet ballen, før han trillet den mellom beina på Tørnes og i mål.

– Det betyr mye for oss og for ham at han scorer. Det er det som gir ham næring, og nå har han fått energi, sa Haugesund-trener Jostein Grindhaug til CMore.

Rødt for filming

Tre minutter før full tid var Risholt plutselig på vei gjennom. I duell med Haugesund-stopper Martin Bjørnbak gikk han i bakken. Bortesupporterne ropte på straffe, men i stedet endte det med gult kort for filming. Risholt hadde fått gult kort tidligere i kampen også, og han ble dermed utvist.

TV-bildene ga ingen klare svar på om det var kontakt eller ei, og ingen av trenerne ville være altfor bombastiske i å kalle avgjørelsen rett eller gal.

– Fra der jeg satt så det ut som straffe, og det er merkelig om han velger å falle når han er gjennom på blank goal, men vi får se den på video, sa Sandefjord-trener Lars Bohinen til CMore.

– Jeg fryktet selvsagt at det skulle bli rødt kort og straffe, og håpet bare at det skjedde utenfor feltet. Men bildene viser vel hva som var riktig, sa Grindhaug.

Sandefjord presset på for utligning, men måtte innse at også tredje bortekamp endte i tap, i likhet med de to foregående.

Misfornøyde

For Haugesund var det seier nummer to på fire dager, etter at laget kjempet seg til tre poeng med ni mann i Bodø torsdag. Der ble matchvinner Gytkjær utvist, men ettersom NFF mente kortet var feil idømt fikk han spille søndag.

Selv om Haugesund vant, var det Sandefjord som startet best. Gjestene tok ledelsen etter åtte minutter da Erik Mjelde scoret etter et innlegg.

Utligningen kom etter 34 minutter. Simon Diedhiou fikk sjansen fra start for vertene og avsluttet mellom beina på Tørnes.

Dermed har Haugesund reist seg etter en tung start, mens Sandefjord har tre tap på rad.

Etter kampen var ingen av de to trenerne veldig fornøyde.

– Det beste laget vant, men vi hadde også sjanser nok til å score flere. Vi kan ikke gi vekk så mange baller og regne med ikke å bli straffet, sa Bohinen.

– Jeg er selvsagt fornøyd med tre poeng, men prestasjonen var ikke noe å hoppe i taket for, sa Grindhaug.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært