Fredriksen ledet Aalesund til ny seier

Det svinger stadig mer av Aalesunds spill. Mot Bodø/Glimt kunne laget juble for tre nye poeng. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)
Det svinger stadig mer av Aalesunds spill. Mot Bodø/Glimt kunne laget juble for tre nye poeng. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

Aalesund har vunnet begge sine kamper etter at Harald Aabrekk fikk sparken og Trond Fredriksen tok over som midlertidig trener. Søndag ble bunnplasserte Bodø/Glimt slått 2-0.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere midtbanespilleren og klubbhelten Fredriksen fikk en drømmestart som klubbens midlertidige hovedtrener da 0-1 ble snudd til 2-1-seier over Vålerenga torsdag. Søndag klatret klubben vekk fra nedrykkssonen etter å ha tatt tre nye poeng i en viktig bunnkamp.

Det var en kamp som kunne ha bikket begge veier, men AaFK var hvassere enn gjestene foran begge mål.

– Vi traff ikke helt med det vi hadde håpet på i dag, det ble i hvert fall ikke så underholdende som vi hadde håpet. Men vi sto unna for det som kom og hadde to gode midtstoppere og en god keeper, sa Fredriksen til CMore.

Tar ikke av

Selv om han har fått en drømmestart som hovedtrener, tar ikke Fredriksen av.

– Vi skal jobbe hardt videre nå, så tror jeg vi blir seende enda bedre ut etter hvert.

Leke James scoret sitt første mål for sesongen i seieren over Vålerenga, og han slo til igjen halvveis ut i første omgang søndag. Glimts høyreback Zarek Valentin serverte ballen til spissen, som så tråklet seg forbi et passivt midtforsvar og satte ballen sikkert i mål.

Spissmakker Mustafa Abdellaoue ville ikke vært noe dårligere. Etter et flott angrep doblet han ledelsen da 63 minutter var spilt. Innbytter Vebjørn Hoff ble spilt fri i feltet og slo hardt inn til Abdellaoue, som enkelt kunne spasere inn 2-0.

– Vi var litt heldige da vi fikk 2-0-målet, for da slet vi. Etter målet hadde vi noenlunde kontroll, sa Fredriksen.

De to seirene på fire dager gjør at Aalesund har klatret opp fra nedrykkssonen. Med syv poeng er laget midt på tabellen i en så langt meget jevn eliteserie.

Positiv tross tap

Bodø/Glimt har slitt tungt denne sesongen og står med bare ett poeng. Søndag fremsto Jan Halvor Halvorsens mannskap som tannløst fremover på banen. Kampen var også den første denne sesongen hvor laget hans ikke har scoret.

Assistenttrener Aasmund Bjørkan valgte likevel å trekke frem det positive etter nok et tap.

– Jeg synes det var mye positivt i dag. Vi gjorde masse bra og skapte sjanser, men vi scoret ikke, og da blir det dessverre tap. Vi må bare male på, sa Bjørkan til CMore.

Han ville heller ikke være kritisk til det spillerne har vist så langt i 2015.

– Vi har en spillergruppe som har gjort en god jobb over tid, og som kommer til å slå tilbake fra dette. Vi kan vinne alle kamper vi spiller, og kunne også gjort det her.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært