Deila så Strømsgodset slite

Strømsgodset og Peter Kovacs skapte få sjanser i 1-1-oppgjøret mot Sarpsborg. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)
Strømsgodset og Peter Kovacs skapte få sjanser i 1-1-oppgjøret mot Sarpsborg. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)

Tidligere Strømsgodset-trener Ronny Deila så drammensklubben slite seg til 1-1 hjemme mot Sarpsborg samme dag som han ble seriemester med Celtic.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Resultatet betyr at Strømsgodset langt fra har fått noen drømmestart på årets sesong. Av de seks første kampene er kun én vunnet, og laget har seks poeng på seks kamper.

– Sarpsborg er et godt lag, og de gjorde det vanskelig for oss. Det blir litt oppjaget når vi kommer under. Og jeg synes vi manglet energi fra start. Vi så slitne ut etter en tøff kamp i Molde sist. Jeg savnet presisjon i dag, oppsummerte Deilas arvtaker David Nielsen til CMore.

Han fikk også spørsmål om det er for høye forventninger til laget hans i år.

– Jeg tror ikke det er det. Vi kom litt feil ut og har slitt med å innfri forventningene så langt. Så må vi bruke litt tid på å komme oss inn i det igjen.

Sarpsborg-trener Geir Bakke var enig i at det var en jevn kamp.

– Det kunne ha bikket begge veier. Jeg er veldig stolt av spillerne mine. Ett poeng i Drammen må vi vel være fornøyd med, sa han til CMore.

Sesongens første

Deila kan neppe ha blitt spesielt imponert over hva hans tidligere klubb viste, selv om det var små lyspunkter. Det største kom da Iver Fossum satte inn 1-1-målet halvveis ut i første omgang. Den offensive midtbanespilleren snappet ballen etter en duell, dro seg innover i banen og satte ballen i mål ved stolperoten fra 20 meter.

Fossum har vært god for Strømsgodset både i fjor og så langt i år, men har fått kritikk for å score for få mål. Målet var hans første denne sesongen.

Sarpsborgs ledermål kom ved Kristoffer Tokstad etter 16 minutter. Venstrekant Anders Tronstad slo inn, og foran mål hadde høyrekant Tokstad løpt seg fri. Dermed kunne han med en enkel berøring sette ballen i mål.

Utnyttet ikke Kovacs

Det var langt mellom de store sjansene etter pause. David Nielsen byttet inn Peter Kovacs med en halvtime igjen, men heller ikke han klare å utgjøre noen forskjell. Den duellsterke spissen fikk få baller å jobbe med som passet ham.

– Vi ville ha ballen mer inn i boksen etter at vi byttet inn Kovacs. Det er vanskelig å sette et ordentlig press på dem når vi ikke bruker ham på det han er god på. Med ham på banen må vi få flere innlegg, slo Nielsen fast.

Størst var muligheten Sarpsborgs Amin Askar fikk to minutter før slutt. Spissen dro seg forbi to forsvarsspillere, men avslutningen gikk i stolpen.

Sarpsborg har tapt bare én kamp denne sesongen. Laget sprudler ikke offensivt, men har en god defensiv struktur som gjør at laget kan matche de fleste.

– Vi har spilt jevnt i de fleste kampene. Vi må bli litt mer distinkte foran mål, så blir det bra. Men jeg tror vi må stikke fingeren i jorda og innse at vi er et lag midt på tabellen per nå, så skal vi jobbe hardt for å ta steg derfra, sa Bakke.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært