Etterlengtet Haugesund-seier med ni mann

Haugesund tok en etterlengtet seier med 2-1 over Bodø/Glimt. Foto: Mats Torbergsen (NTB scanpix)

Jostein Grindhaug var lettet etter sesongens første seier. Haugesund fikk to spillere utvist, men slo likevel Bodø/Glimt 2-1 i eliteserien i fotball.

Joakim Våge Nilsen og Vegard Skjerve sørget for målene for Haugesund, som kjempet seg til tre poeng til tross for at laget ble redusert til ni spillere. På de fire første kampene hadde rogalendingene bare klart å ta to poeng. Torsdagens seier var derfor svært viktig.

– Det betyr alt for oss nå. Vi har slitt «big time» i de fire første kampene. Tre poeng er godt å ta med seg inn i en hektisk periode, sa FKH-trener Grindhaug til CMore.

For Bodø/Glimts fortsetter den tunge sesongstarten. Etter torsdagens nederlag hjemme på Aspmyra ligger nordlendingene sist med fattige ett poeng på fem kamper.

– Vi må gå i oss selv og begynne å våkne. Dette er langt fra godt nok, tordnet Trond Olsen.

Fulltreff

Gjestene tok ledelsen med en frisparkperle etter 26 minutters spill. Joakim Våge Nilsen testet frisparkfoten fra like utenfor 16-meteren og satte ballen i det nærmeste hjørnet.

Rett før pause fikk Christian Gytkjær sitt annet gule kort for kvelden etter at han taklet Vieux Sane. Avgjørelsen virket i det strengeste laget, og spesielt FKHs assistenttrener Mark Dempsey viste sin frustrasjon. Det førte til at han ble vist på tribunen av dommeren.

Haugesund lot seg ikke stoppe av å ha blitt redusert til ti spillere, og ni minutter ut i annen omgang doblet gjestene ledelsen. David Myrestam slo hardt inn fra venstrekanten, og Vegard Skjerve satte inn 2-0 fra kort hold. Et kvarter senere fikk også Skjerve sitt annet gule kort, og han måtte også ta seg en tidlig dusj.

Redusering

Med to spillere ekstra ute på banen kom Glimt mer tilbake i kampen. Tolv minutter før full tid ropte Bodø/Glimt på straffe, men til ingen nytte. Like etter var vertene nær scoring, men keeper Per Kristian Bråtveit var raskt nede og avverget mål.

Glimt trengte likevel ikke å vente lenge på redusering. Seks minutter før full tid steg Fitim Azemi til værs og stanget inn 1-2. Til tross for et press mot slutten kom ikke vertene nærmere, og dermed falt laget til sisteplass.

– Når vi spiller så dårlig som i dag, fortjener vi ikke poeng. Vi gjør ingenting av det vi skal gjøre. Vi var rett og slett «ræva» i dag, sa Olsen til CMore.