Eliteserielagene unngikk cupbomber

Sandefjord måtte slite, men vant til slutt 2-1 over Asker. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Flere av eliteserielagene måtte slite for å ta seg videre fra cupens første runde. Men de 15 lagene som har vært i aksjon tok seg alle videre mot amatørlagene fra lavere divisjoner.

For noen av eliteserielagene endte det i rene parademarsjer. Den største seieren tok Odd med 13-0 over Frode Johnsens moderklubb Skotfoss. Selv satte veteranspissen inn 4-0-målet da han headet ballen i krysset.

Aalesund og Tromsø havnet tidlig under med 0-1 mot Stryn, men snudde til 3-1-seier. Også Tromsø slapp inn tidlig i sin kamp mot Mo, og eliteserielaget måtte slite seg til en 2-1-seier. Samme sifre vant Sandefjord med mot trener Lars Bohinens tidligere klubb Asker.

De fleste topplagene unngikk baklengsmål. Et unntak var Lillestrøm, som lot nabo Rælingen score hele tre ganger. Seieren var imidlertid aldri truet. Fred Friday scoret fire mål for kanarifuglene, som tok seg videre etter å ha vunnet 9-3.

Dårlig vær

Flere av eliteserielagene spilte sine kamper under vinterlige forhold. I Kirkenes scoret Fitim Azemi tre av målene på en snødekt bane da Bodø/Glimt tok seg enkelt videre med 6-0.

I Nord-Trøndelag ble Rosenborg møtt av regn da Vuku var motstander. Eliteserielaget slo ikke på stortromma, men nøyde seg med å vinne 3-0. Verst var nok forholdene da Brattvåg tok imot Molde. Tre ganger før pause måtte kampen stoppes fordi ett av målene ble blåst vekk fra banen. De regjerende cupmesterne måtte slite lenge, men tok seg videre med 2-0.

Comeback

For Mjøndalen gjorde Bjarne Ingebretsen comeback med to scoringer da Vestfossen ble slått 7-0. Han la opprinnelig opp og gikk inn i trenerteamet sist sesong, men var tilbake på laget onsdag. Også Viking vant med 7-0 da de møtte Ålgård. Jón Dadi Bödvarsson pyntet på resultatet med tre mål på fem minutter helt på tampen.

Sarpsborg vant sin kamp med 4-0 over Kråkerøy, mens Stabæk kunne kontrollere inn til 6-0 over Runar. Fem av lagets mål kom før pause. Også Haugesund tråkket på bremsen. De ledet 4-0 over Randaberg etter 53 minutter, og det ble også sluttresultatet.

Tirsdag tok Vålerenga og Start seg videre. Strømsgodset er siste eliteserielag ut. De spiller sin kamp 20.00 onsdag borte mot FK Tønsberg. (©NTB)