Meny

Tvedt innstilt som ny idrettspresident

Tvedt vil samle Idretts-Norge

Tom Tvedt tar over etter Børre Rognlien som ny idrettspresident i Norges Idrettsforbund (NIF). Foto: Thomas Winje Øijord (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tom Tvedt (47) ventes å bli ny idrettspresident etter Børre Rognlien. Mandag ble han innstilt til vervet av valgkomiteen i Norges Idrettsforbund (NIF).

Tom Tvedt:
  • Alder: 47 (31. januar 1968)
  • Yrke: Politiker
  • Stilling: Fylkesordfører i Rogaland
  • Idrettsbakgrunn: Styremedlem i Norges Idrettsforbund. Tidligere håndballspiller i Stavanger IF. 25 A-landskamper.
  • Aktuell: Er innstilt som ny idrettspresident av valgkomiteen i Norges Idrettsforbund.

Tvedt har vært nevnt som den heteste kandidaten den siste tiden og var i så måte intet overraskende valg. Arbeiderparti-politiker Tvedt er tidligere fylkesordfører i Rogaland og har vært styremedlem i Norges idrettsforbund siden 2011.

– Tvedt er mannen som kan samle Idretts-Norge. Han er jovial og en fyr som går like godt sammen med toppene som med grasrota, sier Paule til NTB.

Hun bekrefter videre at valgkomiteen hadde seks-syv personer inne til intervju om presidentvervet.

Sterk trio

Kristin Kloster Aasen og Oddvar Johan Jensen, begge medlemmer i dagens idrettsstyre, er foreslått som henholdsvis 1. og 2. nestleder. Aasen, som har bakgrunn fra ridning, er i dag 2. visepresident i idrettsforbundet. Jensen er professor ved Høgskolen i Bergen og har bakgrunn som leder i Hordaland idrettskrets i fem år.

– Disse tre mener vi utfyller hverandre på en utmerket måte med de kvalitetene de besitter. Dette tror vi kan bli bra for norsk idrett, sa valgkomiteens leder Tove Paule da hun presenterte innstillingen mandag.

Tom Tvedt har allerede noen tanker om hvilke oppgaver som venter dersom han blir valgt til idrettspresident.

– Signalene er at man vil øke investeringene til bredden. Det tar jeg på alvor. Det er der toppidrettsutøverne kommer fra. Fra bygda og grender gjennom særforbundene sine, sier han til NTB.

– Er du forberedt på en motkandidat?

– Jeg er forberedt på alt. Det skulle bare mangle at norsk idrett, med så mange flinke folk, ikke skulle komme med det. Det er folkestyret i norsk idrett som til syvende og sist skal bestemme dette spørsmålet, sier Tvedt.

Foreslår Johnsen

Ved siden av de tre i presidentskapene skal det nye idrettsstyret bestå av ytterligere åtte valgte medlemmer. Til disse vervene har valgkomiteen foreslått flere kjente ansikter. Én av dem er fotballpresident Yngve Hallén.

– Han representerer Norges største særforbund, og som leder av Særforbundenes fellesorganisasjon er han ønsket av svært mange særforbund, sa Paule.

Innstilt som medlem er også tidligere finansminister Sigbjørn Johnsen. Han representerer i denne sammenheng Brumunddal IL.

– Han er genuint opptatt av idrett og har en unik bakgrunn med hensyn til alt han har vært med på. Da vi hørte at han var innstilt på å gjøre en jobb for idretten, var vi sikre i vår sak, sa Paule.

Mindretall vil ha Asphjell

Til de seks øvrige plassene i styret foreslås Anne Berit Figenschau, Sondre Sande Gullord, Guri Rantoft, Bjørgulv Sverdrup Lund, Marit Roland Udnæs og Vibecke Sørensen. Sørensen er som mange vil huske tidligere skøytepresident.

Et mindretall i valgkomiteen ønsker at Arbeiderparti-politiker og nåværende NIF-nestleder Jorodd Asphjell skal velges inn i idrettsstyret på bekostning av Bjørgulv Sverdrup Lund.

Det endelige valget gjøres på Idrettstinget 5. til 7. juni.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært