Odd vant uten å imponere

Espen Ruud scorer for Odd i eliteseriekampen mellom Odd og Stabæk på Skagerak Arena. Foto: Trond Reidar Teigen (NTB scanpix)
Espen Ruud scorer for Odd i eliteseriekampen mellom Odd og Stabæk på Skagerak Arena. Foto: Trond Reidar Teigen (NTB scanpix)

Odd imponerte ikke spillemessig hjemme mot Stabæk. Det endte likevel i 2-0-seier etter at gjestene lagde straffe, scoret selvmål og fikk rødt kort.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Odd imponerte resultatmessig med 2-1-seier over Molde i seriepremieren, og var klare favoritter hjemme mot Stabæk. Med god hjelp fra gavmilde gjester endte det til slutt i en oppskriftsmessig hjemmeseier. Det til tross for at fjorårets kometlag var et stykke unna toppnivået sitt.

– Jeg synes vi var ganske bra i Molde spillemessig, selv om vi fikk trykket mot oss på slutten. I dag er det gråere. Det er mulig det har litt å gjøre med at det er første hjemmekamp. Vi må jobbe videre og løfte oss, men har jo tross alt full pott, så Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til CMore.

Les også: Søderlund-dobbel da RBK utklasset Haugesund

Straffe og utvisning

Etter 62 minutter ble kampen avgjort. Stabæks midtbanespiller Giorgi Gorozia brukte hånda til å stoppe en heading like før ballen gikk i mål, og ble korrekt utvist.

Stabæk-keeper Mande Sayouba reddet et straffespark mot Haugesund i første runde. Mot Odds Espen Ruud kom han derimot tapende ut av duellen. Den hjemvendte høyrebacken trillet ballen kontrollert til høyre etter at Sayouba hadde slengt seg motsatt vei.

– Det ble en sliteseier for oss i dag. Stabæk er gode til å holde på ballen, og vi får ikke til det harde presset vi ønsker. Men det er deilig med seier på en litt dårlig dag, sa Ruud etter kampen.

Les også: Viking slo tilbake

Stabæks håp om poeng forsvant helt da Nicolai Næss taklet et innlegg i eget mål et kvarter før full tid. Med én mann mindre hadde ikke gjestene noe å svare med.

Før pause hadde begge lag sine muligheter. Odd startet best, men Stabæk hevet seg utover i omgangen, og skapte et par sjanser ved spissen Adama Diomande.

Les også: Hoff reddet tre poeng for Start

Skuffet

– Alt i alt gjør vi en ok kamp, men jeg er selvsagt skuffet over resultatet. Vi fortsatte imidlertid å presse på med én mann mindre, så det er positive ting å finne her og, sa Stabæk-trener Bob Bradley til CMore.

Kaptein Morten Morisbak Skjønsberg er klar på at Stabæk har mer å komme med enn de har vist så langt.

– Det blir selvsagt vanskelig i dag med ti mann. Men selv da klarer vi å spille vår spill, selv om det ble litt for tøft å hente opp ledelsen da, sa han.

Les også: Larsen reddet Aalesund-poeng

Etter 22 minutter av oppgjøret gikk Stabæk-keeper Mande Sayouba i bakken etter en duell i feltet. Odds Fredrik Nordkvelle avsluttet mot mål mens målvakten lå på gresset, men forsøket ble avverget av en forsvarsspiller på streken.

Odd har fått en flott start på årets seong, og står med full pott etter to runder. For Stabæk er fasiten ett poeng så langt.

Personvernpolicy