Viking slo tilbake

Zymer Bytyqi (i blått) var blant Vikings beste mot Tromsø. Foto: Carina Johansen (NTB scanpix)

Viking fikk revansj etter skuffelsen i sesongåpningen da laget tidvis spilte drømmefotball i 3-1-seieren mot Tromsø. For Steinar Nilsens menn har returen til eliteserien blitt tøff.

Viking skapte et utall sjanser og burde scoret langt flere, men viste seg uansett frem foran hjemmefansen etter sjokktapet for Mjøndalen i forrige kamp.

Veton Berisha og Zymer Bytyqi ble heltene for hjemmelaget med hvert sitt mål i annen omgang.

– Det var utrolig deilig. Selv om de utlignet til 1-1 visste vi at vi kom til å få mange sjanser. Det var deilig å vise at vi kan, sa matchvinner Berisha til C More etter kampen.

Berisha utnyttet en kjempetabbe av TILs keeper Benny Lekström etter 56 minutter og trillet ballen i mål.

Kvarteret før slutt satte Bytyqi punktum med en kanon fra sekstenmeteren.

Hjemmelaget var klart best før pause, men de trengte hjelp for å ta ledelsen etter 20 minutter.

Bytyqi slo inn ballen fra kanten, og Magnar Ødegaard satte ballen i eget mål.

TIL hang ikke med

Det resultatet sto seg til pause, men etter hvilen tok det bare sekunder før det smalt.

Tromsø gikk rett i angrep, og Gjermund Åsen mottok ballen på Vikings halvdel. Ingen gikk i press, og Åsen banket ballen uttakbart i krysset med venstrefoten.

Da så det ut til at Vikings spillere skulle skuffe igjen, men hjemmelaget slo tilbake med stor fart og mye entusiasme.

Tromsø hang ikke med i svingene, og var heldige som bare tapte med to mål. Mot slutten kom de riktignok til et par sjanser uten å score, men Viking vant fullt fortjent.

– Vi var dårlige de første 20 minuttene. Da klarte vi ikke å holde på ballen. Etter de tok ledelsen synes jeg vi var best til de scoret 2-1. Det var synd, for vi spiller en grei bortekamp, men får ikke med noen ting, sa Åsen.

Dermed har Viking kommet tilbake på sporet etter den svake serieåpningen, mens TIL har røket på to strake tap etter opprykket fra 1. divisjon i fjor høst.