Kristoff føler ikke press foran Paris – Roubaix

alexander Kristoff kan gjøre en allerede meget sterk vårsesong komplett med seier i Paris-Roubaix søndag. Foto: NTB scanpix.
alexander Kristoff kan gjøre en allerede meget sterk vårsesong komplett med seier i Paris-Roubaix søndag. Foto: NTB scanpix.

Alexander Kristoff blir sett på som den store favoritten foran brosteinsklassikeren Paris – Roubaix søndag, men prøver å skyve presset over på konkurrentene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordmannen har elleve seirer denne sesongen.

Han har en imponerende trippel de siste ukene med sammenlagtseier i De Panne Tour, en imponerende maktdemonstrasjon i Flandern Rundt og spurtseier i Schelderprijs.

Foran «Helvete i nord» prøver han å flytte presset over på konkurrentene.

– Jeg er en av de store favorittene, men det er mange andre også. Jeg har ikke mer press en normalt. Jeg er normalt kaptein i Katjusja og det er mitt press, ikke noe mer enn det, sa Kristoff til Cyclingnews.

Ikke prestert tidligere

27-åringen har fra tidligere ikke særlig gode erfaringer fra Paris – Roubaix. Han er derfor avslappet til hele favorittstempelet.

– Jeg håper å kjempe om min 12. seier denne sesongen, men som jeg har sagt mange ganger har jeg aldri følt meg sterk i Roubaix, så det blir vanskelig. Jeg har alltid følt meg sterk i Flandern Rundt, i brosteinsbakkene heller enn på de flate brosteinspartiene, sa han.

Stavanger-mannen blir vanligvis sett på som en rytter som liker seg best i flate partier, men når det kommer til brostein er det altså bakker han liker best. Han er derfor bekymret for de 27 brosteinssektorene.

– Det er ganske annerledes her fordi du har ikke bakkene. Fortsatt er det hardt på andre måter siden du sitter og rister i flere timer. Det er mer jevn, hard fart, mens i Flandern er det flere perioder rundt maksimum og så kan du hvile litt, før det er maks igjen. Likevel er det mange som kan vinne begge rittene, og jeg håper jeg er en av dem, sa Kristoff.

Håper på spurt

I Flandern Rundt rykket han fra sammen med Niki Terpstra da det gjensto over 20 kilometer av rittet. Det overrasket konkurrentene, for vanligvis er det samlet spurt som gjelder for den populære rytteren. I Paris – Roubaix håper han ikke på noe nytt stunt.

– Vi får se, formen er flott, jeg har vunnet mange ritt den siste tiden og vil prøve igjen i morgen. Jeg tror jeg fortsatt må ha en virkelig god dag og at ingen rykker fra, slik at jeg kan kjempe om seieren, sa Kristoff.

Bronsevinneren fra OL lister opp flere konkurrenter som kan stikke kjepper i hjulene for ham i Paris – Roubaix.

– Det er mange farlig konkurrenter, jeg har ikke bare én. Niki Terpstra er garantert en av dem, sammen med Zdenek Stybar og resten av Etixx er de sterke. Sky er sterke, Vanmarcke, Degenkolb og helt sikkert flere. Hvis Greipel kjører slik som i Flandern, kan han også være der i finalen og gjøre en god spurt. Det er mange gode ryttere, sa Kristoff. (©NTB)

Personvernpolicy