Mjøndalen fornøyd med uavgjort i Buskerud-derbyet

Jubel i Mjøndalen-leiren da det nyopprykkede laget fikk ballen først i mål under lørdagens møte med nabolaget Strømsgodset som spilte hjemme på på Marienlyst stadion. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)
Jubel i Mjøndalen-leiren da det nyopprykkede laget fikk ballen først i mål under lørdagens møte med nabolaget Strømsgodset som spilte hjemme på på Marienlyst stadion. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Mjøndalens lille eliteserieeventyr fortsetter. Lørdag holdt de storebror Strømsgodset til 1-1 etter å ha tatt ledelsen i Drammen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mjøndalens første sesong på øverste nivå siden 1993 fikk en flott start da Viking ble slått 1-0 i seriepremieren sist helg. Lørdag var de nok minst like fornøyde med å ha holdt nabo Strømsgodset til uavgjort i et utsolgt oppgjør.

– Det ble et intenst og tøft lokaloppgjør hvor det ikke var så mye finspill. Jeg er fornøyd med poeng i dag, sa Mjøndalen-trener Vegard Hansen til CMore.

Misfornøyd Nielsen

Han mener Strømsgodset mangler en del på den kvaliteten laget hadde da de tok seriegull i 2013.

– Men de er bra nå og, og vi slet litt. Men det er ikke sånn at det blir kjempesjanser hele tiden. Jeg er utrolig fornøyd med gutta mine, som spiller med en fantastisk innsats og moral, fortsatte Hansen.

Strømsgodset-trener David Nielsen var skuffet etter kampen. Spesielt det laget hans viste etter pause var dansken misfornøyd med.

– Vi møter et lag som spiller en annen type fotball enn vi er vant til, men det må vi bare takle. Det er lokalderby og en annen stemning enn vanlig. Det takler vi veldig dårlig, spesielt etter pause, sa Nielsen til CMore.

– Mjøndalen er et godt lag. Jeg synes det er jevnt. Vi har nok ballen mest, men de lykkes også med det de vil. Vi har for lavt tempo på ball, og da kommer vi verken gjennom eller rundt på sidene, la han til.

Les også: Kamara-dobbel senket Bodø/Glimt

Tidlig mål

Det var gjestene som tok ledelsen i kampen allerede etter ni minutter. Etter et smart dødballtrekk var de i overtall inne i straffefeltet, og Erik Midtgarden kunne enkelt omsette et lavt innlegg i scoring. Den anvendelige spilleren jublet hemningsløst sammen med lagkameratene.

– Ballen datt ned hos meg, og det gikk så fort at jeg ikke rakk å tenke, jeg måtte bare få ballen i mål, fortalte Midtgarden.

Utligningen kom etter 32 minutter ved Strømsgodset-back Mounir Hamoud. Flamur Kastrati ble ikke avvinket for offside, og kantspilleren vippet ballen mot bakre stolpe. Der kom Hamoud i full fart, og med en lur heading prikket han ballen i mål.

– Vi er så klart skuffet nå, Mjøndalen er et lag vi skal slå hjemme, sa målscoreren til CMore.

Sjanser

Det ble som ventet en svært underholdende kamp mellom naboene. Begge lag hadde flere muligheter til å avgjøre kampen. Det var i det store og hele to offensivt villige lag som leverte en publikumsvennlig kamp.

Til tross for det kom aldri seiersmålet. Strømsgodset tok mer og mer over, og innbytter Bassel Jradi burde ha servert Gustav Wikheim på åpent mål, men bommet fullstendig med pasningen. Like etter fikk også Mjøndalens innbytter Alagie Sosseh en mulighet. Gjestene så stadig farlige ut på dødballer, slik de også var sist sesong.

– Vi er selvsagt skuffet over å bare ta ett poeng. Men sånn kampen ble er jeg også glad vi holdt unna for dødballene deres, oppsummerte Nielsen.

Med 1-1 er Mjøndalens eliteserieeventyr forlenget med ennå et lite kapittel. Uavgjort var nesten som en seier lørdag.

Personvernpolicy