Halvorsen senket Molde

Frode Johnsen scoret Odds første i 2-1-seieren. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)
Frode Johnsen scoret Odds første i 2-1-seieren. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

Molde trodde de hadde sikret minst ett poeng etter Mohamed Elyounoussis drømmemål i sluttminuttene, men Ole Jørgen Halvorsens heading i siste minutt ga Odd 2-1-seier i eliteserien i fotball tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det var en perfekt corner, som det bare var å stusse i mål. Det var deilig å få en scoring på hodet. Det er veldig spesielt å vinne her. Vi blir kjørt av Molde i store deler av kampen, det må vi innrømme, sa matchvinner Halvorsen til TV 2 like etter kampslutt.

Molde skapte et stort antall sjanser, men keeper Sondre Rossbach, stolpene og Odds forsvarsspillere sto i veien for den regjerende mesteren.

Glimrende utligning

Innbytter Frode Johnsen hadde gitt bortelaget ledelsen ni minutter etter pause, og det så lenge ut til å bli vinnermålet mellom forrige sesongs kranglefanter i norsk fotball.

Superveteranen avsluttet på kjent vis like etter pause da Lars Kristian Eriksen brystet ballen ned til ham. Ørjan Håskjold Nyland var sjanseløs på det velplasserte skuddet.

Molde stanget og stanget mot Odds forsvarsmur. Etter 67 minutter hadde hjemmelaget en trippelsjanse der det var utrolig at det ikke ble mål, men ikke før klokka viste 89 minutter ville ballen i nettet. Elyounoussi fikk ballen til venstre i banen, skar inn og skrudde ballen vakkert i krysset.

Les også: Reserve reddet røde LSK

Revansj for Odd

Da så det ut til å bli poengdeling, men Odd gikk rett i angrep fra avspark. Det endte i corner, og da headet Halvorsen inn vinnermålet.

Dermed fikk Odd revansj mot forrige sesongs seriemester.

Tirsdagens storkamp startet i hundre, og Odd var heldige som ikke lå under i frenetiske åpningsminutter. Elyounoussi skjøt knallhardt i tverrliggeren, og stortalentet Sander Svendsen (17) var nær uttelling like etterpå.

Odd skapte svært lite før pause, men etter hvilen kom Johnsen inn for Olivier Occéan. Byttet bar frukter umiddelbart, og 41-åringen brukte bare minutter på å sende bortelaget foran.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden