Rekdals offensive Vålerenga imponerte

Daniel Fredheim Holm og Mohammed Abu (t.h.) i aksjon under eliteseriekampen mellom Vålerenga og Strømsgodset på Ullevaal stadion mandag 2. påskedag. Marius Høibråten til venstre. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
Daniel Fredheim Holm og Mohammed Abu (t.h.) i aksjon under eliteseriekampen mellom Vålerenga og Strømsgodset på Ullevaal stadion mandag 2. påskedag. Marius Høibråten til venstre. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

3-1-scoringen til Niklas Gunnarsson var selve perlen da Vålerenga serieåpnet med pene og fortjente 3-1 over Strømsgodset på Ullevaal stadion mandag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Målet kom etter et fantastisk angrep da det var spilt drøye 25 minutter av 2. omgang. Ghayas Zahid startet kontringen, og ballen var innom ham senere i angrepet også. Også Ruben Kristiansen, Daniel Braaten og Sivert Heltne Nilsen var involvert.

Men det var høyreback Niklas Gunnarsson som fikk æren av å sette ballen i mål bak Strømsgodsets nye keeper, Espen Bugge Pettersen, etter et av sine mange initiativrike løp på høyresiden.

Frem til 3-1-scoringen hadde Vålerenga kontrollert den første halvdelen av 2. omgang ganske godt, etter at laget gikk til pause med en 2-1-ledelse.

Les også: Rosenborg kjørte over Aalesund

Friskt

Et frisk og offensivt innstilt Vålerenga åpnet kampen klart best, og allerede etter drøye minuttet hadde Rasmus Lindkvist en avslutning på mål som kunne gitt uttelling. 14 minutter senere ble det 1-0 på et direkte frispark satt i mål fra rundt 20 meter av kaptein Christian Grindheim. Vestlendingen skjøt ballen over muren, og Espen Bugge Pettersen nådde ikke ned i tide.

Etter hvert klarte bortelaget å komme seg høyere opp i banen, og i det 38. minutt kom utligningen på en kontring. VIFs Ghayas Zahid mistet ballen, og den kom til Strømsgodsets høyreside. Der fosset Flamur Kastrati frem, og hans harde innlegg fra kloss hold ble satt uheldig i mål av Vålerengas midtstopper Kjetil Wæhler.

Les også: Bortesvake Sarpsborg vant i Tromsø

Det skulle ikke stå 1-1 lenge.

Vålerenga gikk rett i angrep, og det endte med at Ghayas Zahid ble felt. Dommer Svein-Erik Edvartsen var ikke i tvil og dømte straffe. Den satte Daniel Fredheim Holm enkelt i mål etter at Bugge Pettersen kastet seg ned til venstre.

Da var det spilt 39 minutter, og det skulle drøye en stund før det neste målet kom.

Les også: Sandefjord slo til i comebacket

Glitret ikke

Spissen Deshorn Brown er hentet inn av Vålerenga fra amerikanske Colorado Rapids for å fylle tomrommet etter storscorer Vidar Örn Kjartansson. Han utmerket seg ikke nevneverdig i denne kampen, og han ble byttet ut med Daniel Braaten i det 66. minutt.

Uansett vil nok Brown score mål denne sesongen også. Fortsetter VIF som i serieåpningen, kan det komme mer fra trener Kjetil Rekdals menn. I hvert fall kunne laget sikre seg tre meget fortjente poeng i sesongens første seriekamp.

Les også: Kapidzic ordnet MIF-jubel i comebacket

Strømsgodset har mistet en rekke spillere siden forrige sesong, en av dem Martin Ødegaard til Real Madrid. I treningskampene har laget imponert, men mot Vålerenga tapte Godset igjen, akkurat som laget gjorde to ganger mot samme motstander sist sesong.

Les også: Brann rotet det til på overtid

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden