Sandefjord slo til i comebacket

Sandefjords Pål A. Kirkevold slo Bodø/Glimt med 3-1 i seriepremieren mandag. Foto: Trond Reidar Teigen (NTB scanpix)

Begge lag er tippet å få det tøft i årets eliteserie, men nykommer Sandefjord var best mot Bodø/Glimt i serieåpningen og vant greit 3-1.

To raske mål av Jean Alassane Mendy i annen omgang avgjorde i hjemmelagets favør, etter at lagene scoret en gang hver før pause.

Det var gått snaue seks minutter da Alexander Gabrielsen fikk gå uhindret til værs inne i feltet på en corner og stange inn Sandefjords første eliteseriemål denne sesongen. Dermed fikk Lars Bohinens mannskap starten det behøvde i eliteseriecomebacket.

Frekk scoring

Det var vertene som styrte det meste av banespillet, men gjestene var også nær utligning med en treff i tverrliggeren. Helt på tampen av 1. omgang fikk Jan Halvor Halvorsens gutter utligningen som kom litt ut av intet.

På overtid i omgangen fikk Bodø/Glimt frispark fra spiss vinkel. Henrik Furebotn var frekk og banket ballen i mål. Sandefjords sisteskanse Jakob Busk var ikke helt på høyden ved den anledningen.

Etter en snau time kombinerte Erik Lamøy, Pål Alexander Kirkevold og Jean Alassane Mendy flott i Sandefjord-angrepet. Sistnevnte fikk det enkelt med å gjøre 2-1.

Kort etter var Mendy frempå igjen. Han nærmest «stjal» ballen fra lagkameraten Cheikhou Dieng, som var på vei gjennom, og dundret den forbi Pavel Londak.

Misfornøyd

Glimt-trener Halvorsen var langt fra fornøyd med sine spillere innsats etter hvilen.

– Jeg er veldig skuffet over at vi ga bort de to målene. Vi kan ikke holde på slik, da taper vi. Spesielt på bortebane, sa Halvorsen til C More.

– Jeg må si at Sandefjord vant fortjent slik det utviklet seg, medga Bodø/Glimt-treneren.