Ulsrud og co. tok ny skalp i curling-VM

Norges skip Thomas Ulsrud sender en stein mot Tsjekkia i VM-kampen onsdag kveld. Foto: Mark Blinch (Reuters)
Norges skip Thomas Ulsrud sender en stein mot Tsjekkia i VM-kampen onsdag kveld. Foto: Mark Blinch (Reuters)

Thomas Ulsrud og hans mannskap fortsetter den strålende ferden mot sluttspillet i curling-VM i Canada. Onsdag kveld var det Tsjekkia som fikk unngjelde.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men tsjekkerne ga de norske favorittene hard kamp fra start, og ledet 3-2 etter den fjerde omgangen. Men de norske curlingherrene som er like kjent for sine fargesprakende, flaggprydede bukser, som for imponerende mesterskapstitler, svarte med 3-0 i den neste. Tsjekkerne svarte igjen, men Ulsrud og lagkameratene sørget for to nye topoengere i omgang syv og åtte, og 3-0 i omgang ni. Dermed var kampen over med 12-5 til Norge.

Tidligere onsdag feide nordmennene Italia av banen med 9-2. Norge leder dermed VM med åtte seirer og kun ett tap, det samme som vertsnasjonen Canada som Ulsrud og co. banket 9-3 tirsdag.

Men først skal Norge møte Japan og Sveits i de siste innledende kampene torsdag. Mye skal til om ikke tittelforsvarer Ulsrud tar seg greit til sluttspillet.

Ulsrud ledet det norske curlinglandslaget til seier i fjorårets verdensmesterskap i Beijing. Finalemotstander den gang var Sverige.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden