Northug i dokumentar: – Håper han skal gå i fella

Artikkelen fortsetter under annonsen

Petter Northug snakker ut om Calle Halfvarsson og VM i Falun i ny dokumentar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Søndag kveld viser NRK dokumentaren «Northugs triumf» der tv-seerne får et unikt innblikk i hvordan Norges største skistjerne Petter Northug opplevde VM i Falun.

Totalt tok Northug fire gull.

Skistjernen var mannen som hentet hjem det prestisjetunge stafettgullet da han spurtslo svenske Calle Halfvarsson.

– Går i fella

– Jeg fikk et utgangspunkt som jeg ønsket, og jeg skjønte at det ville bli en krig hele veien inn til oppløpet, mot Sverige, i Sverige, sier Northug i dokumentaren ifølge NRK.

I dokumentaren forteller Northug noen av tankene han hadde under stafetten. Northug sier blant annet at han i nest siste bakke før stadion prøvde å psyke ut Halfvarsson.

– Jeg kikker på ham, går opp på sida, prøver å gjøre ham stresset. Jeg gjør det ikke for at jeg ønsker å ta teten. Jeg håper at han skal gå i samme fella som i Val di Fiemme, sier Northug om manøveren.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han gjør det igjen

Skistjernen forteller at han ønsket at svensken skulle ta teten på vei ned bakken mot stadion.

– Jeg trodde ikke at jeg skulle få ham til å gjøre det, å kjøre først i hocke ned mot stadion. Det trodde jeg ikke jeg klarte, for det gjorde han i Val di Fiemme (VM i 2013, journ. anm.). Og så gjør han det igjen, sier Northug ifølge NRK.

På vei ned mot stadion var sikker på at han kom til å vinne gullet. Til pressen etter å ha seiret på stafetten kunne ikke Northug dy seg fra å helle salt i såret på Halfvarsson.

– Ut fra det han sier selv, så er han mye bedre og mye råere enn meg. Jeg venter bare på at han skal slå meg og i dag lå han først og jeg regnet med at han skulle ta muligheten på hjemmebane. I stedet for slipper han meg frem og gir oss gullet, sa han til et samlet norsk pressekorps.