Meny

Tarjei Bø frykter broren mest

Johannes Thingnes Bø med broren Tarjei etter VM-bronsen på mixedstafetten torsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tarjei Bø er tilbake i form og har vist at han har skumle hensikter i skiskytter-VM. Men skal det bli gull på sprinten, må han slå favoritten han kjenner bedre enn noen.

Det er nemlig ikke til å komme utenom at lillebror Johannes Thingnes Bø ser farlig sterk ut før favorittdistansen han allerede har vunnet to ganger denne sesongen. I tillegg går løpet i Kontiolahti, i løypene der han vant samtlige tre verdenscupløp i fjor.

– Hvis jeg sier at Johannes blir tøffest, så sier du?

– Ja, det stemmer jo det. Det er ikke mange som slår ham, iallfall ikke med det løpet han gjorde i dag (mixedstafett).

– Han er gullfavoritt sammen med et par andre. Jeg setter ham, Martin Fourcade og Anton Sjipulin høyest, sier Tarjei Bø til NTB.

På gang

Selv har han en anelse om at VM-formen er på plass etter en lang sykdomsperiode. Kanskje kan han kopiere forrige VM, i 2013, der han slo tilbake med gull på stafett og fellesstart etter å ha mislyktes i de første individuelle distansene.

– Jeg føler meg ikke noe dårligere enn jeg gjorde da (sist VM). Og hvis jeg fortsetter skytingen jeg gjorde i dag, kan de bli et kjempebra mesterskap, sa han etter bronsen på mixedstafetten.

Der merket han at det gikk litt tungt på tampen etter en hard åpning.

– Det er vel der det avbrekket jeg har hatt slår litt inn. Jeg mangler den sluttspurten. Men jeg håper at den kommer i helgen, sier han optimistisk.

Og broren Johannes er iallfall ikke snauere på NTBs spørsmål om hva målet for sprinten er:

– Det er å ta medalje, enkelt og greit. (©NTB)

Populært