Meny

Operert Brækhus bokser ikke før til høsten

Bokseren Cecilia Brækhus får et lengre skadeavbrekk enn hun hadde sett for seg. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Cecilia Brækhus kommer til å få en lengre pause fra bokseringen enn hun trodde. Boksedronningen er trolig ikke tilbake i ringen før tidligst i september.

Brækhus tråkket over og pådro seg tre små brudd i foten da hun forsvarte VM-titlene sine mot Jennifer Retzke 29. november i fjor. Etter det måtte hun gå med en skinne på foten og ta det helt med ro. Først snakket man om en periode på vel fire uker før skaden skulle være leget, men det har tatt betraktelig lengre tid.

Det viste seg at skaden var mer omfattende enn det legene som undersøkte henne først trodde, og i forrige uke ble Brækhus operert ved en klinikk i Portugal.

– Etter skaden holdt jeg beinet i ro i mange uker, ved hjelp av støtteskinne og krykker. Samtidig har jeg hele tiden holdt resten av kroppen godt i gang med styrketrening for overkroppen. Foten er blitt undersøkt av ortopediske eksperter i Oslo, og for noen uker siden fjernet jeg støtteskinnen og startet med svært forsiktig opptrening og rehabilitering av beinet i Berlin, forteller Brækhus.

Hun merket fortsatt tendenser til smerter under trening med lav belastning, og de norske spesialistene Lars Engebretsen og Are Stødle sendte henne til Europas fremste ekspert på fot- og ankelskader, professor Niek van Dijk ved Amsterdam Medical Center.

Les også: WADA-koden ikke noe problem for Brækhus og Sauerland

Gammelt brudd

– En ny, grundig MR-basert undersøkelse hos ham avdekket også det som antakelig er et gammelt brudd, som trolig stammer fra min karriere som kickbokser. Det er en skade jeg aldri har merket noe til før den nye oppsto.

– Rent konkret har bruddene ført til at noen småledd i midtfoten har kommet ut av stilling. Dette er ikke en vanlig idrettsskade, spesielt ikke i boksing. Men siden smertene kom tilbake, var ortopeden tydelig på sin anbefaling av operasjon, sier Brækhus.

Noen dager senere ble inngrepet utført av Niek van Dijk, på den private idrettsklinikken i Porto.

Nå forteller hun at hun er lettet og glad over at operasjonen var vellykket. Det betyr at hun må ta det med ro i ytterligere tre uker, uten å belaste foten, men annen trening kommer hun til å drive med.

Deretter skal Brækhus gjennom seks til åtte uker med rehabilitering av foten og opptrening av beinmuskulatur, før opptrening mot kampform kan starte for fullt i april/mai.

Les også: Brækhus overveldet etter proff-ja

Ikke hastverk

– Dette betyr at jeg definitivt ikke kan gå i ringen igjen på denne siden av sommeren. Tiden blir for knapp, og jeg har ikke hastverk. Jeg sikter meg nå inn mot en kamp i september/oktober, som et tydelig og realistisk mål.

– Om dette blir en kamp i Norge eller i utlandet er foreløpig ikke avklart. Men jeg har ikke hastverk. Det viktigste er at jeg skadefri, og i enda bedre form enn før min forrige kamp, når jeg entrer ringen igjen, sier hun.

Hun forteller at den siste tiden har vært kjedelig, men likevel velger hun å se offensivt og positivt på situasjonen. Hun tror også at dette inngrepet kan forlenge karrierens hennes med et til to år.

– Jeg kommer garantert tilbake, mye sterkere, raskere og klokere enn før skaden, sier Cecilia Brækhus.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus