Meny

Larvik savner millioner i sponsorkroner

Larvik har vært tittelgrossist i norsk kvinnehåndball i en årrekke, men utenfor banen sliter klubben tungt økonomisk. Foto: Torstein Bøe (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et utenlandsk investeringsselskap skylder Larvik Håndballklubb 4,5 millioner kroner i sponsorpenger.

Ifølge Østlands-Posten har ikke LHK fått en eneste krone fra sponsoravtalen som ble inngått i 2013. Norges suverent beste håndballag på kvinnesiden har derfor måttet tapsføre hele fordringen.

Dette er en av hovedårsakene til at Larvik hadde et underskudd på 9,7 millioner kroner i 2014.

– En relasjon til et utenlandsk investeringsselskap ble benyttet, og dette selskapet sa seg villig til å sponse LHK med 500.000 euro, opplyser nestleder Jørn Davidsen i LHK-styret til Østlands-Posten.

– Avtalen ble inngått i 2013, med forventet utbetalingsdato i februar 2014. Kontrakten ble utformet av jurister og signert av advokat og leder av investeringsselskapet. Med dette dokumentet som dokumentasjon vedtok styret i LHK å bokføre avtalen, legger han til.

Larvik, som i disse dager er i alvorlige økonomiske problemer, gikk god for avtalen og inntektsførte de 4,5 millionene. Men klubben så aldri til pengene.

I august i fjor ble LHK anbefalt å nedskrive millionene, men rådet fra revisoren ble ikke tatt til følge under årsmøtet. Nå har klubben fått baksmellen.
Populært