Ødegaard tok farvel med Strømsgodset

Martin Ødegaard flytter til Spania og sin nye profftilværelse i Real Madrid denne uken. 16-åringen er sikker på at han har valgt riktig klubb.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ødegaard skrev under en 3,5-årskontrakt med den spanske storklubben sist uke.

– Penger var aldri et tema for meg når jeg valgte klubb. Jeg føler jeg har tatt et riktig valg og er glad for det, sa 16-åringen på en pressekonferanse på Marienlyst mandag formiddag.

Planen er at han i første omgang skal trene med Cristiano Ronaldo og de andre stjernene på A-laget, men spille for annetlaget Castilla. Ødegaard gleder seg til å komme i gang.

– Det blir en treningshverdag som er den beste jeg kan få. De har også et B-lag som trenes av en verdens beste fotballspillere gjennom tidene (Zinedine Zidane). Jeg gleder meg utrolig mye til å komme i gang og trene med dem. Det blir et nivå opp fra hva jeg er vant med. Jeg tror det er bra for meg å ha ting å strekke meg etter, sa han.

Bakgrunn: Ødegaard presentert som Real Madrid-spiller

Klubbturné

De siste månedene har han besøkt en rekke europeiske toppklubber. Til slutt falt valget på Real Madrid.

– Akkurat når jeg bestemte meg, vil jeg ikke kommentere så nøye. Det var en prosess hvor jeg besøkte noen klubber, som ble ganske dokumentert etter hvert. Det ble tatt en beslutning etter det, og jeg landet på det jeg følte var best for meg, sa Ødegaard.

Les også: Her skal Ødegaard bo

Strømsgodsets sportssjef Jostein Flo er glad på Ødegaards vegne etter overgangen til Real Madrid.

– Vi er stolte over å ha vært med på eventyret, og vi ønsker deg virkelig lykke til. Vi setter pris på tiden vi har fått her, og vi mener det er riktig å gå videre nå. Vi er stolt over å ha vært med på å fostre opp en spillertype som deg, med de holdningene du har, sa Flo til Ødegaard.

Les også: Dette er Ancelottis planer for Ødegaard

Personvernpolicy