Meny

Skiskyting: Russland slo Norge på oppløpet

ROTET: Vind og føre spilte Ole Einar Bjørndalen et puss på stafetten i Oberhof. (Foto: AP Photo/Kerstin Joensson / NTB Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under vanskelige vindforhold endte Norge på 2.-plass på herrenes stafett, etter at russiske Anton Sjipulin ble for sterk for Ole Einar Bjørndalen på siste etappe.

Den norske veteranen gikk ut 57 sekunder før forfølgerne på den siste etappen i Oberhof. Men de tøffe vindforholdene, som gjorde at stafetten ble utsatt med en halvtime, skapte trøbbel for Bjørndalen og flere andre.

Etter å ha brukt alle tre ekstraskuddene på siste skyting, passerte Bjørndalen ut kun ni sekunder foran Sjipulin. Det hentet russeren kjapt inn, og på oppløpet hadde han få problemer med å spurtslå Norges ankermann, som var 2,3 sekunder bak i mål.

Totalt noterte Norge seg for én strafferunde og ti ekstraskudd. Vetle Sjåstad Christiansen gikk først av de norske. Etter å ha brukt to ekstraskudd vekslet han inn som fjerdemann. På annen etappe gikk Alexander Os Norge opp én plass, og vekslet mindre enn ti sekunder bak Russland og Frankrike.

Johannes Thingnes Bø gikk Norge opp i ledelsen med feilfri liggende skyting på tredje etappe. På den stående skytingen møtte han derimot problemer. Det endte med én strafferunde. Men i den kraftige vinden fikk forfølgerne enda større problemer.

Dermed kunne han sende ut Ole Einar Bjørndalen nesten ett minutt før forfølgerne. Men mot spurtsterke Sjipulin var ikke det nok for Norge.

Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen sto over stafetten, hvor Frankrike endte på 3.-plass 1.32,3 min. bak Russland.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus