Meny

Northug frykter monsterbakken

Petter Northug viste form da han tok 2.-plass på 15 km fri teknikk i Davos. I Tour de Ski håper han å kjempe helt i toppen, men frykter avslutningsetappen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Petter Northug håper å kjempe helt i toppen av Tour de Ski, men tror landsmann Martin Johnsrud Sundby og sveitsiske Dario Cologna blir harde utfordrere på den siste etappen.

Lørdag starter Tour de Ski. Petter Northug har kjempet toppen i flere av utgavene, men har tapt terreng på de siste etappene. Trønderen har planen klar for å vinne årets utgave.

– Jeg tror det optimale opplegget er å ha de beste dagene sine på slutten av touren, og det hadde jeg sist gang jeg gikk bra. Jeg vet at etappene i starten ikke har så mye å si. Nå kom jeg hjem fra høyden 27. desember, og da er høydedagene sånn at god-dagene mine skal være fra midten av neste uke og over neste helg, sa Northug til Dagbladet.

Spesielt avslutningsetappen opp alpinbakken i Cavalese har skapt trøbbel for 28-åringen. Også i år kan den skape problemer.

– Jeg har troen, og jeg vet at jeg kan klatre bra om jeg har en bra dag. Men bakken er et utropstegn for min del, i forhold til å vinne touren sammenlagt, sa Northug.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus