Meny

Jacobsen raskest bak rattet

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anders Jacobsen parkerte lagkameratene da hopperne tok fri fra hoppuken og lekte seg på gokartbanen fredag.

– Jeg var visst raskest i dag. Jeg er veldig glad i ting som brummer og går fort. Jeg har nok kjørt mer gokart enn de fleste andre, til deres forsvar, gliste Jacobsen.

Fort gikk det også på landeveien tidligere i år. Da mistet motorentusiasten førerkortet. Det har gjort det kronglete å komme seg til og fra trening.

Mentale hopp

Jacobsen jakter sammenlagtseier i den tysk-østerrikske hoppuken. 21,2 poeng skiller opp til leder Stefan Kraft før de to siste rennene.

– Nå handler alt om å være 100 prosent klar for trening og kvalik lørdag. Det er en mental jobb med mange mentale hopp i bakken. Jeg håper jeg er trygg nok til å gjenskape det jeg gjorde i Garmisch, sa Jacobsen til NTB.

Han vant nyttårshopprennet torsdag. Nå håper han å gjenskape sammenlagtseieren fra 2006/07.

Har vært tøft

Siden har skader vært nær å ødelegge for Hønefoss-gutten.

– Jeg er veldig lettet over at jeg klarte å snu en vanskelig periode og komme tilbake etter kneskaden. Jeg tror jeg er førstemann i hoppsirkuset som er kommet tilbake på toppen av pallen etter en korsbåndskade. Det er jeg stolt over. Det betyr ekstremt mye for meg og mine nærmeste at det har gått. Det har vært tøft for meg og dem som har støttet meg. Seieren i Garmisch betydde ekstremt mye, sier Jacobsen.

Som i helgen håper å parkere hopprivalene i heksegryta i Bergiselbakken i Innsbruck.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus