Meny

– Johaug er favoritt i Tour de Ski - ikke Bjørgen

DOMINANS: Så langt i vinter har Therese Johaug og Marit Bjørgen sikret norske dominans i langrennssporet. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NRK-ekspert mener Marit Bjørgen må ha et stort forsprang på Therese Johaug før monsterbakken i Tour de Ski.

Forrige sesong ble det norsk storeslem i Tour de Ski. Både Martin Johnsrud Sundby og Therese Johaug gikk til topps sammenlagt. Alt ligger til rette for mer suksess.

Så langt i vinter har den norske dominansen vært overveldende.

Lørdag braker årets Tour de Ski løs med intervallstart i fristil i tyske Oberstorf. Både Therese Johaug, som var raskest opp bakken i Val de Fiemme, og Marit Bjørgen er de heteste favorittene til å vinne i år.

Les også: Bjørgen kan være verdens beste som 55-åring

– Enorm styrke

Men skal man tro NRK-ekspert Torgeir Bjørn må Bjørgen ha minst ett minutt på Johaug før den siste dagen om hun skal vinne sammenlagt.

– Therese er enda sterkere nå enn hun var for et år siden. Hun er sterkere muskulært og bedre teknisk i klassisk. Og så har hun selvsagt en enorm styrke i den siste bakken, sier han.

Les også: Svenske sliter allerede før Tour de Ski har startet

Selv om Bjørn har mest tro på Johaug, vil han ikke avskrive Bjørgen.

– Marit slutter aldri å imponere, og er helt sikkert sugen på å vinne Tour de Ski, siden hun aldri har gjort det. Hun var godt i gang i fjor før hun ble syk, og hun kan klare det, men det er Therese som er den store favoritten, sier han.

Les også: – Blir aldri bestevenn med Bjørgen

Er favoritter

Norges Skiforbund vedkjenner seg at man har favorittstempelet i begge klasser, men sier samtidig at de tror «konkurrentene skjerper seg ekstra inn mot de prestisjefulle konkurransene».

Disse er tatt ut til å gå Tour de Ski:

Menn:

Martin Johnsrud Sundby (Røa), Petter Northug (Strindheim), Sjur Røthe (Voss), Chris Jespersen (Korlevoll), Didrik Tønseth (Byåsen), Simen Håkon Østensen (Fossum), Eldar Rønning (Skogn), Niklas Dyrhaug (Tydal).

Kvinner: Marit Bjørgen (Rognes), Therese Johaug (Nansen), Heidi Weng (BUL), Ingvild Flugstad Østberg (Gjøvik), Ragnhild Haga (Åsen), Maiken Caspersen Falla (Gjerdrum), Martine EK Hagen (BUL).

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus