Meny

Bruun-Hansen trekker seg, Norling fortsetter

TREKKER SEG: Daglig leder i Brann Roald Bruun-Hansen trekker seg. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brann-trener Rikard Norling fortsetter, mens daglig leder Roald Bruun-Hansen trekker seg. Det ble klart etter et 13,5 timer langt styremøte mandag kveld og natt til tirsdag.

Styremøtet begynte klokken 12 mandag, men var ferdig først da klokken nærmet seg 1.30 natt til tirsdag. På en kjapt innkalt pressekonferanse opplyste styreleder Rolf Barmen at Roald Bruun-Hansen har besluttet å trekke seg som daglig leder.

I en pressemelding begrunner Bruun-Hansen avgjørelsen på denne måten:

– I den vanskelige situasjonen Brann befinner seg i nå, har jeg kommet til at det beste for klubben er at jeg trer til side.

Respekt

Rolf Barmen understreket på pressekonferansen at Bruun-Hansen har tillit i organisasjonen, og la til at det står respekt av beslutningen om å gi seg.

– Vi forstår at Roald syntes det var umulig å fortsette som leder i dagens situasjon, sa Barmen.

Han nøler ikke med å skryte av den jobben Bruun-Hansen har nedlagt for Bergens fotballstolthet.

– Roald har gjort en fabelaktig innsats for klubben, og det ønsker vi å takke ham for.

Administrerende nestleder Terje Marthinsen går nå inn som fungerende daglig leder fram til Bruun-Hansens etterfølger er klar. Styret starter rekrutteringsprosessen for å finne ny daglig leder så snart som mulig.

Les også: Branns supporterklubb støtter Norling

Norling blir

Trener Rikard Norling gikk før sesongen ut og meldte Brann på i medaljekampen, noe som ble langt fra fasiten. I slutten av november rykket klubben ned til førstedivisjon etter et sjokkerende tap for Mjøndalen i kvalifiseringen.

Norling får likevel fortsette som klubbens trener. Styret hadde grundige samtaler med Norling søndag, men konklusjonen er altså at svensken også blir å se på trenerbenken i førstedivisjon neste sesong.

– Styret har i kveldens møte blitt forelagt alle rapportene fra den siste ukens evalueringer. Søndag hadde de også grundige samtaler med hovedtrener Rikard Norling. I tillegg har eksterne aktører bidratt. Rikard Norling skal trene Brann i 2015 også, men klubbens styre ønsker å styrke apparatet rundt ham, fastslår styreleder Barmen.

Les også: Børsslakt, svart forside og krav om Norling-avgang

Sportssjef

Brann skal nå gjeninnføre en sportsjefsstillining med øyeblikkelig virkning, og inntil videre er det lederen av utviklingsavdelingen, Rune Soltvedt, som skal bekle den rollen.

Brann planlegger også å engasjere en speider som skal bidra til at klubben får enda bedre oversikt i spillermarkedet.

Reaksjon: Drillo: – Ingen bombe at Brann rykker ned

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus