Meny

Savnet av Bøhn smerter fortsatt Ungarn

STERKT SAVNET: Nå avdøde Karl Erik Bøhn under EU i Beograd i 2012. Ungarn savner ham sterkt foran årets EU. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Denne helgen skulle vært Karl Erik Bøhns største og kanskje flotteste i håndballkarrieren. Ungarn har ikke kommet over tapet av ham.

Treneren døde i februar etter over et års intens og beinhard kamp mot kreftsykdommen.

Bøhn revolusjonerte ledelsen og treningen av Ungarns talentfulle håndballjenter. Han fikk flere til å stumpe røyken, fikk dem til å tåle flere løpsintervaller og kutte melk og sukker i kaffekoppen.

Det var med på å gi bronse i 2012-EM etter tap for Norge i semifinalen. Årets EM var da det skulle smelle skikkelig på hjemmebane.

Tragisk

– Medaljen for to år siden var langt på vei hans fortjeneste. Bøhns skandinaviske trenerstil tok Ungarn med storm. Han var ikke bare veldig, veldig populær blant spillerne, men også hos håndballelskere i Ungarn. Personligheten hans smittet over. Det var en tragedie for oss at han gikk bort, sier Attila Ballai til NTB.

Sportsredaktøren er en av Ungarns mest erfarne håndballeksperter.

– Fortsatt snakker spillerne om han. Jeg var på et pressetreff fredag, og da viste en av jentene fram en SMS-melding til meg. Den hadde tikket inn fra Bøhn da han var trener og lød: Du kan bli verdens beste venstreving!

Ungarn – uten sin gravide superstjerne Anita Görbicz – møter Russland i åpningskamp søndag.

Russerne har bare tapt seks av 26 kamper mot Ungarn. Det ligger an til at Norge og Ungarn møtes i hovedrunden i Debrecen. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus