Aabrekk presentert som ny Aalesund-trenerAabrekk: – Vi skal angripe

Harald Aabrekk er klar som ny trener for Aalesund. Foto: Tor Yttri (NTB scanpix)
Harald Aabrekk er klar som ny trener for Aalesund. Foto: Tor Yttri (NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Aalesunds nye hovedtrener Harald Aabrekk (58) lover fansen underholdende fotball neste sesong.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trenerveteranen ble presentert på en pressekonferanse mandag. Han har skrevet under en toårskontrakt. Det blir Aabrekks første trenerjobb siden han sluttet i Sogndal i 2011. Han har vært speider i Aalesund siden 2012.

– Vår invitasjon til supporterne våre og publikum er at vi skal angripe. Vi skal ha en spillestil som er bygd på en gjennombruddsorientert spillestil. Vi ønsker å gå i angrep når muligheten byr seg, sa Aabrekk.

Inspirert av Bayern München

Han lar seg inspirere av spillestilen til den tyske storklubben Bayern München.

– Uten å trekke sammenligningen for langt tror jeg framtidens fotball er det vi ser Bayern München opptrer med i dag, og som Barcelona gjorde under (Pep) Guardiola før. Vi skal ha et aggressivt defensivt spill.

Bakgrunn: Aabrekk får trolig treneransvaret i Aalesund

Han bryr seg ikke om noen er skeptiske til ansettelsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg gleder meg ufattelig til å ta tak i den jobben som skal gjøres. Hvis en er skeptisk, kan det bare gå en vei, og det er oppover. Det er et godt utgangspunkt

– Rett mann

Aabrekk får med seg Trond Fredriksen som assistenttrener. Frank Mathiesen blir keepertrener.

– Vi er sikker på at vi har fått en trener som på best mulig måte kan oppfylle ambisjonen vi har i klubben, både sportslige prestasjoner og for å ta klubben et steg videre. Vi er overbevist om at han har kompetansen klubben trenger, sa nestleder Reidar Mjelde.

Tidligere har Aabrekk også vært trener i Vålerenga, Haugesund, Brann og Tromsø. 58-åringen har i tillegg hatt ulike trenerroller på flere norske landslag.

Jan Jönsson ledet AaFK til syvendeplass i eliteserien i år, men ga seg etter sesongslutt. Han ble nylig ansatt i moderklubben Halmstad i Sverige.