Henrik Ingebrigtsen etterforskes etter biluhell

Henrik Ingebrigtsen blir etterforsket av politiet etter et biluhell i Stavanger søndag. (Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix).
Henrik Ingebrigtsen blir etterforsket av politiet etter et biluhell i Stavanger søndag. (Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix).
Artikkelen fortsetter under annonsen

Friidrettsstjernen Henrik Ingebrigtsen (23) var søndag involvert i et trafikkuhell i en rundkjøring. Stavanger-politiet vil se nærmere på saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det får VG opplyst av jourhavende jurist Rune Gjertsen i Rogaland politidistrikt.

– Vi etterforsker en mulig overtredelse av paragraf tre i veitrafikkloven, om at en skal ferdes aktsomt i trafikken. Resultat av den etterforskningen er ikke klart, sier Gjertsen til avisen.

Ifølge VG skal Ingebrigtsens bil ha fått en sladd på vei ut av en rundkjøring i Jåttåvågen i Stavanger søndag formiddag. Deretter skal bilen ha truffet autovernet.

– Saken skal etterforskes videre før det treffes en påtalebeslutning. Under etterforskningen vil det bli naturlig å kontakte vitner, sier Gjertsen.

Les også: Ingebrigtsen tok EM-sølv

Selv vil ikke Gjertsen utdype mer om episoden. Han vil heller ikke bekrefte at Ingebrigtsen var føreren av bilen.

– Han har vært inne og forklart seg. Det er en person som ar meldt fra til politiet, og denne personen har en helt annen oppfatning av hendelsesforløpet enn Henrik, sier Rune Brynhildsen til VG,

Brynhildsen er PR-ansvarlig for Ingebrigtsen. Slik han har fått det forklart, var ikke friidrettsstjernen innblandet i en dramatisk situasjon. Han mener Ingebrigtsen har opptrådt «helt korrekt».