Drillo: – Ingen bombe at Brann rykker ned

Egil Olsen mener Brann bør gå rett opp igjen, men tror ikke Mjøndalen har store sjanser på øverste nivå. Foto: Mads Torbergsen (NTB scanpix)
Egil Olsen mener Brann bør gå rett opp igjen, men tror ikke Mjøndalen har store sjanser på øverste nivå. Foto: Mads Torbergsen (NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Egil Olsen mener Mjøndalen ikke er noe stort lag, men at de likevel vant fortjent mot Brann. Og at det sier litt om bergensernes problemer som førte til nedrykk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tidligere landslagssjefen var ekspertkommentator for TV 2 da Mjøndalen vant 3-0 hjemme mot Brann, og dermed rykket opp med 4-1 sammenlagt. Et resultat som ville overrasket mange før sesongen, også Olsen.

– Hadde noen sagt det før sesongen så hadde nok folk bare ledd. Men sånn det har utviklet seg utover sesongen så er det ikke noen bombe at de rykker ned nå. For selv om Brann var favoritt, så har de vært såpass dårlige i høst at jeg ikke er så overrasket, sier Drillo til NTB.

Les også: Hansen: – Fikk større tro jo mer jeg så Brann

Kritisk til formasjonen

Han har sett Brann flere ganger i år, og mener laget har levert enda svakere forestillinger enn den triste forestillingen i Mjøndalen. – Mjøndalen er ikke noe stort fotballag, men de vinner fortjent over to kamper. Det sier vel antakelig mer om Brann enn om Mjøndalen, slår han fast.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et av Branns problemer har ifølge Olsen vært at de ikke har klart å beherske 3-5-2-systemet som trener Rikard Norling innførte i høst.

– Jeg er ikke glad i det systemet. Du kan ikke spille rendyrket sone med tre bak, for du klarer ikke dekke hele banebredden. Dermed blir det en miks med litt sone og litt markering i forsvar. Det er krevende, og det takler ikke Brann. Det er de ikke gode nok til, slår han fast.

Bakgrunn: Kapidzic sendte Brann ned til 1. divisjon

Bør klare opprykk

Brann har ikke vært i 1. divisjon siden 1986. Neste sesong vil de være storfavoritter til opprykk fra nivå to.

– De bør klare rett å gå rett opp, men vet jo aldri. Det kommer an på ledelsen og om de klarer å få orden på ting rundt laget. Men beholder de spillerne, så er det klart de bør gå direkte opp, mener Drillo.

Mjøndalens muligheter i eliteserien mener han er langt lavere.

– De har selvsagt mulighet til å berge plassen, men det kan ikke bli noe mer. Nå vet jeg ikke hvilke planer de har om å forsterke, men med det laget de har i dag så vil de slite med å berge seg unna nedrykk. Det kan det ikke være tvil om.

Les også: Statsministeren skuffet etter Brann-tap: – Det raknet