Skiforbundet ga Northug to bonusuker

Det er fortsatt uklart om Petter Northug skriver under en avtale med Norges Skiforbund eller ikke. En avklaring kommer trolig lørdag. (Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix)
Det er fortsatt uklart om Petter Northug skriver under en avtale med Norges Skiforbund eller ikke. En avklaring kommer trolig lørdag. (Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix)

Skiforbundets langrennssjef Åge Skinstad er svært forundret over vendingen i Petter Northug-saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det drøyer trolig til langt utpå lørdag før det blir en avklaring.

Northug har frist til midnatt lørdag med å underskrive en representasjonsavtale med skiforbundet. Den vil gi ham rett til å starte i internasjonale renn (verdenscup og VM) for Norge.

– Det han har trent for

Dersom Northug-teamet sier nei, må han heller satse på langløp som Vasaloppet, Marcialonga og Birkebeinerrennet.

– Jeg er 100 prosent sikker på Petters motivasjon i dette. Det er å gå verdenscup, Tour de Ski og VM i Falun. Det har han vært klar på og trent for, sier Skinstad til NTB.

Les også: Northugs konflikt med Nye Høyder kan havne i retten

Kom Coop i møte

– Jeg er forundret over at spørsmålet om sluttdato for avtalen kommer opp nå. Jeg har vært i bare ett forhandlingsmøte med Coop (Northugs store sponsorpartner) om dette. Det skjedde på Ullevaal stadion 17. september. Da ba Coop om å få endret sluttdato fra 30. april til 15. april. Det etterkom vi i skiforbundet.

– Det kan bli et hektisk døgn?

– Ja, det blir det for meg. Jeg bor i et gammelt hus på Toten, og her har det begynt å snø. Derfor gjelder det å få ordnet de gamle vinduene, sier Skinstad.

Northug og hans samarbeidspartnere ønsker å fristilles fra NSF-avtalen rett etter sesongslutt (medio mars). Da vil han kunne promotere egne avtale og produkter tidligere.

Se video: Northug tror promilledommen vil påvirke VM-sesongen

Personvernpolicy