Brækhus tilbake i ringen 29. november

Det er endelig bekreftet fra promotor Nisse Sauerland at Cecilia Brækhus bokser sin neste kamp i København 29. november. Mortstander blir tyske Jennifer Retzke.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Det er endelig bekreftet fra promotor Nisse Sauerland at Cecilia Brækhus bokser sin neste kamp i København 29. november. Mortstander blir tyske Jennifer Retzke. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Endelig er det bekreftet: Cecilia Brækhus setter alle de fire VM-titlene sine på spill mot tyske Jennifer Retzke i København 29. november.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi kommer til å gå ut med en bekreftelse på dette senere mandag. Det som er klart er at Brækhus skal møte den jenta som er offisiell utfordrer, og det er Jennifer Retzke, forteller Nisse Sauerland i en facebookmelding til NTB.

Dette blir Brækhus' 27 kamp som profesjonell. Hun har vunnet alle de 26 første, og de aller fleste regner med at det kommer til å bli «lett match» mot Retzke også.

Det var for halvannen måned siden, 13. september, at Brækhus samlet alle de store og viktige VM-titlene i kvinneboksingens weltervektklasse. Da slo hun kroatiske Ivana Habazin og sikret seg VM-beltet i International Boxing Federation (IBF) i tillegg til titlene i World Boxing Association (WBA), World Boxing Council (WBC) og World Boxing Organization (WBO) som hun hadde fra før.

Les også: Stortinget kan si ja til proffboksing på nyåret

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Enkel motstander

Neste motstander har bokset 17 kamper som profesjonell. Hun har vunnet 15 av dem, men blir ikke regnet for å være av samme sportslige eller boksemessige klasse som Brækhus. Hun er klart ranket bak Jennifer Balogun i tysk kvinneboksing, og i verden er hun ranket på 13.-plass av totalt 46 boksere av boxrec.com.

På toppen av boxrec.-rankingen ligger Brækhus, med sørafrikanske Noni Tenge på annen- og den amerikanske veteranen Tori Nelson på tredjeplass.

Det var lenge snakk om at Nelson skulle bli Brækhus' neste motstander, men den amerikanske jenta må vente, for en del av avtalen da Brækhus fikk sjansen til å bokse om sitt fjerde mesterbelte var at hun skulle møte nettopp Jennifer Retzke i sin neste kamp. Det var et krav ledelsen i IBF satte.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lang regjeringstid

Cecilia Brækhus har hatt en lang regjeringstid på toppen av rankingen i kvinneboksingens weltervektklasse. Hun sikret seg sin første VM-tittel med seier over danske Vinnie Skovgaard allerede 13. mars 2009. Etter det har hun etablert seg på toppen som verdens beste bokser uansett vektklasse.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hun lever godt opp til navnet «First lady» i Sauerland-stallen, og 29. november skal hun forsvare VM-titlene sine for 17. gang.

Bortsett fra Oxandia Castillo, som hun møtte i Frederikshavn for litt over et år siden, har Brækhus forsvart VM-titlene sine på suveren og overbevisende måte, og alt tyder på at hun ikke vil få altfor store problemer å holde Jennifer Retzke fra kroppen heller.

– Jeg skal komme tilbake med flere detaljer rundt denne kampen litt senere mandag, sier Nisse Sauerland til NTB. (©NTB)