Advarer Magnus Carlsen mot russisk sabotasje

SABOTASJE: Tidenes beste sjakkspiller Garry Kasparov frykter at Magnus Carlsen kan bli offer for konspirasjoner og sabotasje under VM i Russland. Foto: NTB scanpix
SABOTASJE: Tidenes beste sjakkspiller Garry Kasparov frykter at Magnus Carlsen kan bli offer for konspirasjoner og sabotasje under VM i Russland. Foto: NTB scanpix

Garry Kasparov frykter at russisk etterretning vil spionere på Magnus Carlsen under VM-kamp i Sotsji.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De siste ukene har Magnus Carlsen ligget i hardtrening foran VM-kampen mot indiske Vishy Anand. Nordmannen har ikke overlatt noe til tilfeldighetene og reiste forrige uke til Alpene for å finne toppformen før startskuddet går i den russiske OL-byen Sotsji 8. november.

Tidenes beste sjakkspiller Garry Kasparov frykter at Carlsen kan bli offer for konspirasjoner og sabotasje under sitt opphold i Russland.

– Dette er viktig. Derfor har jeg advart Magnus, og spesielt folkene rundt ham, om de mulige utfordringene ved å spille i Sotsji. Vi ønsker ikke at Magnus skal få problemer med ting som er utenfor hans kontroll, sier Kasparov til NRK.

Les også: Slik skal Magnus Carlsen lade opp til sjakk-VM

– Dette er komplett bullshit

BER CARLSEN PASSE PÅ: Garry Kasparov frykter at russisk etteretning vil spionere på Magnus Carlsen under VM i Sotsji. Foto: NTB scanpixBER CARLSEN PASSE PÅ: Garry Kasparov frykter at russisk etteretning vil spionere på Magnus Carlsen under VM i Sotsji. Foto: NTB scanpix

Kasparo, som er en kjent Putin-kritiker, mener VM-byen er kontrollert av russisk etteretning og at de sammen med Det internasjonale sjakkforbundet (FIDE) vil gjøre det de kan for å få en verdensmester de kan kontrollere.

Visepresident Israel Gelfer i FIDE mener Carlsen har lite å frykte.

– Jeg vil ikke være frekk, men jeg må få si at dette er komplett bullshit. Hva har det russiske regimet å gjøre med VM-kampen? Garry er i en pågående konflikt med Russland, og hans konflikt er ikke min sak, men dette holder ikke vann, sier Gelfer til kanalen.

Les også: Sjakk-Carlsen langt unna toppformen

Tar forholdsregler

Carlsens manager Espen Agdestein forteller til NRK at de tar sine forholdsregler mot sabotasje.

– Ja, vi er bevisste på det. Uten at vi skal være veldig paranoide har vi valgt å innhente litt ekspertise og råd om sånt. Men vi er ikke overnervøse sånn som det har vært i enkelte VM-matcher tidligere, sier Agdestein til NRK.

En VM-kamp spilles best av 12 partier. Hvis det står uavgjort 6-6 skal det spilles omspill – først med hurtigsjakk og eventuelt lynsjakk.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus