Aalesund ut av nedrykksstriden

Aalesund kunne juble for 2-1-seier og tre viktige poeng mot Start i bortekampen lørdag. Foto: Tor Erik Schrøder, NTB scanpix
Aalesund kunne juble for 2-1-seier og tre viktige poeng mot Start i bortekampen lørdag. Foto: Tor Erik Schrøder, NTB scanpix

Aalesund tok et viktig skritt vekk fra nedrykksstriden i eliteserien med 2-1-seier over Start lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Peter Orry Larsen ble matchvinner for sunnmøringene og sørget for at Aalesund nå har åtte poeng ned til Sogndal på kvalifiseringsplass.

– Dette betyr mye. Vi var gode lenge, men så ble det dramatikk på slutten likevel. Jeg hadde en magefølelse av at Orry Larsen hadde dagen og at han ville treffe målet, sa Aafk-trener Jan Jönsson til C More etter kampen.

– Vi er ikke trygge, men dette er i hvert fall et steg vekk fra nedrykksstriden. Vi har tre kamper igjen og skal ta enda flere poeng, tilføyde kaptein Daniel Arnefjord.

Aalesund åpnet best

Leke James sendte sunnmøringene i ledelsen etter 13 minutters spill i Kristiansand. Michael Barrantes fant nigerianeren med en strålende ball i bakrom, og i duell med hjemmelagets keeper Terje Reinertsen skled James ballen i mål.

Snaut kvarteret senere kunne samme mann ha doblet ledelsen for gjestene. Nigerianeren fikk ballen på 16 meter og traff stolpen med avslutningen som fulgte. Ufortjent med 2-0 hadde det ikke vært.

Aalesund var betydelig nærmere en større ledelse enn Start var utligning de første 45 minuttene. Hjemmelaget var merkelig tamt og fikk med seg en kraftig pipekonsert i garderoben.

Våknet nesten i tide

I pausen ga Start-trener Mons Ivar Mjelde spillerne sine beskjed om å våkne. Videre varslet han at det ville bli tatt grep i form av spillerbytter og formasjonsendring dersom de første ti minuttene av annen omgang inneholdt tegn til bedring.

Kanskje så hordalendingen tegn til det siste, for drøye kvarteret var spilt da de to varslede byttene omsider kom. Likevel ble det mest halvsjanser for hjemmelaget, før Solomon Owello fikk godt treff fra utenfor 16-meteren tre minutter før full tid.

Da trodde de fleste i Kristiansand at poenget var reddet, men den gang ei. I siste ordinære minutt spratt ballen gjestenes vei. En klarering traff en Aalesund-spiller og havnet hos Peter Orry Larsen alene foran mål.

Han satte sikkert inn 2-1 bak Start-keeper Reinertsen. Start-spillerne ville ha offside, men fikk ikke medhold av dommer Ken Henry Johnsen.

Første omgang irriterte Mjelde

– Det var veldig deilig å se den gå inn. Jeg var heldig som fikk ballen og trodde først det var offside. I tillegg var jeg nok litt heldig som traff ballen, sa Orry Larsen.

Mons Ivar Mjelde var skuffet over måten laget hans opptrådte på.

– Vi tapte kampen på en dårlig første omgang. De som fikk tillit i dag viste seg ikke tilliten verdig, sa han, og tilføyde:

– Det som skjedde på 2-1-målet er mest uflaks for oss og flaks for dem. Sånt er det vanskelig å gardere seg mot, men det er forbannet irriterende likevel.

Start er fortsatt nummer åtte på tabellen med sine 34 poeng. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus