Brann-krisen forsterket etter nytt tap

Branns trener Rikard Norling fikk kjeft av supporterne etter eliteseriekampen mellom Brann og Sarpsborg 08 på Brann Stadion fredag. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Brann ledet 1-0 etter scoring av Fredrik Haugen, men Sarpsborg slo tilbake og snudde kampen til 2-1-seier med to scoringer etter pause.

Dermed er det hardt pressede laget fra Vestlandets hovedstad fortsatt plassert under streken med tre kamper igjen å spille.

Etter kampen gikk Branns trener bort til Branns supportere for å ta en prat.

– Jeg forstår at de er skuffet. Jeg mener at vi gjorde så vi kunne og at vi burde ha vunnet denne kampen. Vi skapte nok sjanser til det, sa Norling til TV 2.

Mer og mer tyder på at Brann må kjempe med Sogndal for å ta kvalifiseringsplassen.

I øyeblikket har Sogndal grepet om den. De har også en kamp til gode, etter som de spiller sin kamp i den 27. eliteserierunden borte mot Sandnes Ulf først søndag.

Drama i bunn

Det ligger an til et drama av de sjeldne når Brann og Sogndal møtes på Brann Stadion 2. november. Der og da kan det bli avgjort hvem av de to lagene som slipper å rykke direkte ned til 1. divisjon. Mye skal til om ikke Sandnes Ulf blir det éne laget som rykker rett ned.

Dette er Branns tre siste kamper i årets eliteserie:

26. oktober: Bodø/Glimt (B)

2. november: Sogndal (H)

9. november: Haugesund (B).

Kunne blitt helt

Lenge så det ut til at Brann kunne kjempe seg til tre livsviktige poeng på hjemmebane. Fredrik Haugens mål etter 26 minutters spill kunne blitt utslagsgivende foran drøye 10.000 tilskuere i det bergenske høstværet fredag. Erik Huseklepp var benket fra start, og Azar Karadas var for anledningen flyttet opp på topp for rødtrøyene, og det var nettopp Karadas som fant Haugen i bakrommen med en stikker i forkant av målet. Haugen fikk pirket ballen i mål via Sarpsborgs keeper Gudmund Kongshavn.

Sarpsborgs utligning til 1-1 kom bare minuttet etter at Brann og Marcus Pedersen hadde en gigantmulighet til å øke til 2-0 71 minutter ut i 2. omgang.

Der Pedersen satte ballen rett på keeper Gudmund Kongshavn fra sju meters hold, var Andreas Nordvik iskald da han smelte ballen i kontant i nota etter en corner. Den suseren var Branns keeper Piotr Leciejewski sjanseløs på å ta.

Frisk spill

Rett etterpå kunne Sarpsborg scoret et nytt da innbytter Bojan Zajic smelte et skudd på innsiden av stolpen etter 77 minutters spill.

Zajic var sterkt medvirkende til at Sarpsborg kom mye mer med mot tampen av kampen. Bortelaget var klart bedre den halvtimen han fikk spille.

2. omgang ble en svært så frisk og innholdsrik affære i Bergen etter en litt tam og sjansefattig 1. omgang. Den endelige avgjørelsen falt ti minutter før slutt. Da scoret islendingen Gudmundur Thórarinsson et praktmål fra rundt åtte meter.

Snuoperasjonen var et faktum, og Branns tabellsituasjon ble enda tøffere.

– Dette var moro. Vi hadde ikke mye press på oss i denne kampen, og jeg synes at vi vant fortjent. Da de scoret fortsatte vi å spille ball, og vi fikk mye rom på midten. Da kom også scoringene, sa Thórarinsson.