Meny

Sandefjord klar for eliteserien:

Fredrikstad hjalp Sandefjord til opprykk

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sandefjord er klar for neste års eliteserie i fotball etter at Fredrikstad slo Ranheim 1-0 i mandagens 1. divisjonsoppgjør.

Forutsetningene foran mandagens kamp var enkle: Dersom Ranheim avga poeng i Østfold, ville ikke trønderne kunne innhente Sandefjord i opprykkskampen. I hvalfangerbyen var det trommet sammen til opprykksfest, og etter 95 meget intense minutter kunne trener Lars Bohinen og hans mannskap slippe jubelen løs.

– Det var relativt rolig de første 70 minuttene, så bygde det seg opp. Det var en god gledesrus da Fredrikstad tok ledelsen, sa toppscorer Pål Alexander Kirkevold til Nettavisen da avgjørelsen hadde falt.

Med fire serieomganger igjen å spille kan Sandefjord allerede begynne å planlegge spill på øverste nivå i norsk fotball neste sesong. Kirkevold gir trener Lars Bohinen mye av æren for eventyret.

– Han har vært flink til å finne rette folk og brukt en formasjon som har passet i 1. divisjon. Vi har vært vanskelige å bryte ned. Han kom jo ikke inn helt i blinde, selv om han ikke har mye erfaring som trener. Han har spilt i Premier League og har veldig mye erfaring som er nyttig for oss, sa han.

Ranheim presset

At det skulle ende med hjemmeseier i Fredrikstad var samtidig langt fra noen selvfølge. Rettferdig var det kanskje heller ikke.

Etter en jevn første omgang satte nemlig opprykksjagende Ranheim for alvor trykk på hjemmelaget etter pause. Et kvarter var spilt da Bendik Bye kom alene med FFK-keeper Jon Masalin og gikk i bakken. Gjestene ville ha straffe, men fikk ikke medhold av dommer Christian Moen.

Umiddelbart etterpå fikk Mads Reginiussen meget godt treff fra distanse etter en Ranheim-corner, men avslutningen ble reddet av FFKs Simen Rafn på streken. Da luktet det Ranheim-scoring i Fredrikstad.

Men selv om gjestene fra Trondheim trykket på, var heller ikke Fredrikstad ufarlige. Kvarteret før slutt kunne Robert Stene sendt hjemmelaget i ledelsen, men avslutningen fra god posisjon gikk over gjestenes mål.

Innbytteren avgjorde

19 år gamle Håvard Åsheim fikk sjansen som FFK-innbytter den siste snaue halvtimen, og det skulle vise å være et meget godt valg. I kampens siste ordinære minutt lurte unggutten seg inn bak Ranheim-forsvaret og rullet inn 1-0 i det lengste hjørnet. Da sto jubelen i taket i Sandefjord.

Dramatikken var imidlertid ikke helt over. Fire minutter på overtid fikk gjestene straffe da Fredrikstad-kaptein Lars Grorud var for hardhendt med en motspiller i feltet. Straffen fra Gjermund Åsen reddet imidlertid keeper Jon Masalin.

Dermed ble det tre poeng til Fredrikstad, som klatret opp på fjerdeplass i årets 1. divisjon.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus