Meny

Aukland: – Det vil være en skam om han ikke får gå

MÅ SKRIVE UNDER: Innen 1. november må Petter Northug skriver under en avtale med Norges skiforbund for å gå internasjonale renn. Gjør han ikke det står ski-VM i Falun i fare. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ekspertene mener det er krise om Petter Northug ikke får delta i VM i Falun.

Norges største langrennstjerne må innen 1. november skrive under en kontrakt med Norges skiforbund for å få gå internasjonalt, deriblant VM i Falun.

Godtar Petter Northug avtalen må han samtidig skrinlegge Coop-samarbeidet ut sesongen. Skriver han derimot ikke under kan skiløperen trolig vinke farvel til alle medaljeambisjoner i Sverige.

Langrennsekspert Fredrik Aukland sier til Aftenpostenat det vil være en skam om ski-VM vil gå av stabelen uten Northug på startstreken.

– Det vil være en skam for både nasjonal og internasjonal langrenn om ikke vår beste herreløper med desidert flest medaljer av dagens løpere på landslagsnivå, stiller til start, sier han.

Les også: Northug varsler landslagsstopp etter Falun-VM

– Kan bli sikker på egen fremtid

Aukland frykter samtidig for skistjernens motivasjon før sesongstart.

KRITISK: Andes Aukland mener det vil være en skam om VM i Falun går uten Petter Northug. Foto: NTB scanpixKRITISK: Andes Aukland mener det vil være en skam om VM i Falun går uten Petter Northug. Foto: NTB scanpix

Jeg kjenner ikke alle detaljene i denne saken, men det har vært en uenighet lenge, og som tydeligvis har mye historie i seg. Det gjør saken mer kompleks. Jeg synes det er uheldig at Petter Northug kan bli usikker på sin egen fremtid som langrennsløper som følge av dette.

– Jeg vil, og det tror jeg mange andre også vil, se ham i sitt livs form på start i VM i Falun. Jeg håper også skiforbundet har den samme interessen, sier Aukland til Aftenposten.

Northug manager Are Sørum Langås uttalt onsdag at det ikke vil bli aktuelt å bryte samarbeidet med Coop.

Les også: Om to uker må Northug svare for seg

– I sin livs form

NRKs skiekspert Torgeir Bjørn mener et ski-VM uten skistjernen vil være krise.

– Petter er i sin livs form og på høyde med slik han var før VM i Holmenkollen. Han har trent meget bra gjennom sommeren og vinteren, så det er synd om han ikke får vist seg fram, sier Bjørn til VG

Han tviler imidlertid på at Northug legger opp som følge av uenighetene med skiforbundet.

– Dersom Petter er 100 prosent motivert for VM, så signerer han avtalen med skiforbundet. For ham er VM det viktigste uansett - langløp er ingen fullgod erstatning, sier skieksperten til avisen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus