Askar reddet uavgjort for Brann

Det gikk et lettelsens sukk på Brann Stadion da Amin Askar utlignet til 1-1 mot Sandnes Ulf i eliteserien fredag og reddet poeng. (Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix).

Sandnes Ulf holder stadig liv i håpet om å overleve i eliteserien. Fredag tok de ledelsen mot Brann i Bergen, men måtte skuffet se at Amin Askar ordnet 1-1 og uavgjort for vertene.

Sandnes Ulf ligger desidert sist i eliteserien og Brann er blant lagene som bør avgi poeng om fornyet eliteseriekontrakt skal bli en realitet i Sandnes neste sesong.

Tom Nordlies menn hadde ansvaret i sine egne hender da de gjestet Brann fredag. Og det virket også som om alvoret hadde sunket inn hos de lyseblå, som var bedre i denne kampen enn da de tapte 0-2 for Sarpsborg sist helg.

Sju minutter var gått av annen omgang da Eidur Aron Sigurbjörnsson sendte gjestene i ledelsen. Han kom seg fint fri i feltet og omsatte Erik Tønnes innlegg i mål.

Fem minutter etter at Sandnes Ulf hadde tatt ledelsen, kom Askar inn fra benken til fordel for Fredrik Haugen. Det ga nærmest umiddelbart resultat.

Seks minutter senere – i det 63. spilleminutt – utlignet innbytteren til 1-1. Scoringen kom etter flere gode Brann-muligheter.

At det ble 1-1 i Bergen gjør ikke situasjonen noe bedre for Sandnes Ulf. Med sine 15 poeng skiller det seks opp til Haugesund og Sogndal, som begge har én kamp mindre spilt.

Brann er to poeng foran de to nevnte fra sin 13.-plass, noe som betyr at Brann kan falle til nest sisteplass etter helgens runde.