Northug-saken er sendt til retten med hemmelig straffeforslag

Førstestatsadvokat Bjørn Kristian Soknes bekrefter at Northug-saken er sendt til Sør-Trøndelag tingrett. Foto: Ned Alley / NTB scanpix.
Førstestatsadvokat Bjørn Kristian Soknes bekrefter at Northug-saken er sendt til Sør-Trøndelag tingrett. Foto: Ned Alley / NTB scanpix.

Petter Northug-saken er oversendt Sør-Trøndelag tingrett med anbefaling om at den føres som tilståelsessak. Påtalemyndigheten holder sitt forslag til straff hemmelig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed ligger saken nå på rettens bord. Petter Northug avga tirsdag denne uka en uforbeholden tilståelse etter at tiltalebeslutningen ble klar tidligere samme dag.

Det bekrefter førstestatsadvokat Bjørn Kristian Soknes overfor Adresseavisen.

– Saken ble i ettermiddag oversendt tingretten med anmodning om rettslig avhør og tilståelsesdom. I den oversendelsen er det et forslag om reaksjon, men denne er ikke offentlig, sier Soknes.

Les også: Advokater mener Northug ikke må få slippe billig unna

Endelig rettslig avgjørelse i saken kan være klar allerede om to uker. En tilståelsessak føres uten aktor, og uten at det legges fram bevis for retten.

Northug kommer til å avgi en rettslig forklaring for en dommer, som tar stilling til straffeutmålingen, med utgangspunkt i forslaget fra påtalemyndigheten.

Langrennsløperen er totalt tiltalt på seks punkter etter å ha kjørt med promille i mai. Fem av tiltalepunktene gjelder brudd på veitrafikkloven.

Les også: Northug: - Jeg er fortsatt lei meg

Det siste punktet gjelder falsk anklage, etter at 28-åringen innledningsvis hevdet at kameraten kjørte ulykkesbilen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus