Solbakken: – Idioti å sparke meg

KRITIKK: FC Købenghavn og Ståle Solbakken sliter i den danske ligaen. Etter sju kamper spilt ligger storklubben på en skuffende sjuendeplass. Foto: Liselotte Sabroe / NTB scanpix
KRITIKK: FC Købenghavn og Ståle Solbakken sliter i den danske ligaen. Etter sju kamper spilt ligger storklubben på en skuffende sjuendeplass. Foto: Liselotte Sabroe / NTB scanpix

Ståle Solbakken mener det vil være en stor tabbe å gi ham sparken som manager i FC København.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den norske treneren og hans mannskap har åpnet sesongen svakt i den danske superligaen. Åtte poeng på sju kamper er fasiten så langt, hvilket gir en beskjeden sjuendeplass på tabellen. Opp til serieleder FC Midtjylland skiller det allerede ti poeng.

I et intervju med danske Ekstra Bladet karakteriserer Solbakken det som respektløst å stille spørsmål ved hans posisjon i klubben.

– Jeg anerkjenner diskusjonen, men synes den er på kanten til å være respektløs i forhold til min historie, i forhold til hva jeg har bevist her før og i forhold til den prosessen vi er inne i, sier Solbakken til avisen , og fortsetter:

– Jeg har ikke noe problem med det og forstår det, for sånn er fotballverdenen, men for meg er det på kanten til idioti.

Les også: Solbakken: – Vi står med dritt til halsen

Prosjekt

46-åringen, som nå har tittelen manager i København-klubben, mener en eventuell sparking også vil bety at man kaster den nåværende organisasjonsmodellen over bord.

– Ja, selvfølgelig. Sparker man meg, sparker man prosjektet, sier Solbakken.

Torsdag innleder FCK høstens europaliga hjemme mot finske HJK. Det kan bli en kjærkommen opptur for det danske hovedstadslaget.

Les også: Flere navn seiler opp som Solskjærs etterfølger

Kontinuitet

Solbakken er klippefast i troen på at tålmodig arbeid vil lønne seg.

– Jeg har vært i denne situasjonen mange ganger før i FCK. Jeg har bygget opp tre lag tidligere. Kulturen må bygges opp igjen. Det eneste klubben trenger, er kontinuitet. Den trenger én som kan stå imot presset, som kjenner kulturen og som kan bygge den opp igjen. Vi er på alle mulige måter på rett vei, sier 46-åringen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus